Over ons

De gezichten achter Mommy Friends

Karin (R) en Lisette (L) zijn beide moeder van 2 kinderen en hebben in 2020 samen Mommy Friends opgericht. “Hoe fijn is het om samen lief en leed te kunnen delen betreffende het moederschap.”

Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de moeders contact en/of vriendschap met andere moeders missen. Als eerste in je vriendengroep met een kindje, verhuisd naar een andere stad of als thuisblijfmoeder, er zijn uiteenlopende redenen waarom moeders het contact met andere moeders missen en/of mislopen.

Van 2021 t/m 2024 word Mommy Friends gesteund door het Oranje Fonds en KPN Mooiste Contact Fonds. Ons doel is om Mommy Friends te optimaliseren en landelijk bekend te maken zodat er in elke stad of dorp matches gemaakt kunnen worden. Wij staan open voor alle ideeën en feedback vanuit de leden. Dus mocht je ergens tegenaan lopen, iets missen óf wil je nog actiever meedenken en deelneemster worden van de ‘Mommy Friends Focusgroep’ laat het dan weten!

Veel liefs, Lisette en Karin

Karin

Toen ik in 2015 voor het eerst moeder werd had ik geen idee wat me te wachten stond. Ik had dan ook niet bedacht dat- als eerste van mijn vriendinnen- mijn leven ontzettend zou veranderen. Ook het slaapgebrek viel me zwaar, en terwijl mijn vriendinnen aan het werk waren of ‘s avonds op pad gingen zat ik thuis met mijn lieve baby. Wat dat had ik!

Ik vond het lastig om een nieuwe balans te vinden en zocht overdag vaak mijn eigen moeder op om mijn nieuwe ervaringen te delen en om te wandelen. Wat had ik dat graag met een vriendin willen doen die in dezelfde situatie als mij zat!

Na de komst van mijn dochter in 2018 moest ik opnieuw de balans vinden in het moederschap van twee kinderen. Ik moest ineens mijn tijd verdelen tussen een peuter die graag met mij wilde spelen en een baby die mij nodig had. Daarbij had ik momenten nodig om zelf bij te komen van de zwangerschap. Ik ben negen maanden lang ziek geweest en heb mijn oudste zoon regelmatig door mijn ouders op moeten laten halen omdat ik niet in staat was om hem te verzorgen, daar was ik te ziek en te zwak voor. Ik had voor mijn gevoel de taak om iets ‘goed te maken’ met hem toen mijn dochter was geboren. Ik heb erg moeten stoeien met het goed verdelen van mijn tijd.

Daarbij bleven de taken in huis liggen. Ik vond op dat moment de kinderen belangrijker waardoor er stapels schone was bleven liggen, wachtend tot ik het ging opruimen en ook de keuken, de afwas en het opruimen van speelgoed kostte mij veel moeite. Wanneer mijn Mommy Friend Lisette langs kwam met haar dochter, welke een jaar scheelt met mijn oudste, kon mijn zoon even onbezorgd spelen met zijn vriendinnetje.

Op dat moment zakte mijn schuldgevoel; hij was lekker aan het spelen en tóch was ik bij hem in de buurt. Iets wat ik maanden niet heb kunnen doen. Wanneer mijn vriendin dan wegging ruimde zij samen met de kinderen het speelgoed op. Ook vulde ze de vaatwasser en was mijn aanrecht weer opgeruimd. Ik vond het altijd zo fijn als ze er was. Het was én gezellig, én mijn zoontje was aan het spelen en als klap op de vuurpijl was mijn huis opgeruimder als ze weg ging dan dat ze kwam. Als mijn man dan thuis kwam was ook hij blij met wat hij aantrof! De waarde van een Mommy Friend is echt zo groot! Ik gun elke mama zo een vriendin!

Lisette

Volop in het leven met een mega netwerk vol met gezelligheid vulde ik mijn dagen. Terrasje hier, sportschool daar, samen naar de bios en nog even op de terugweg langs een vriendin. Soms zag ik er wel een paar vriendinnen op een dag. Elk weekend was een feestje en toen ik ook nog eens verliefd werd, kon mijn geluk niet op. 

Al snel gingen we samenwonen en trouwde met hem, ik leefde de klassieke meisjes droom. Ook mocht ik zwanger worden en was mijn plaatje echt compleet. 

Ik verwachte dat mijn lieve babytje gemakkelijk mee zou gaan in het drukke sociale leven dat ik had. Gezellig samen op pad. Alleen had mijn lieve kleine baby’tje helaas heel veel verdriet. 

Ik werd er erg onzeker van en zocht dan ook hulp…. Conclusie; ik had gewoon een huilbaby en dat ging wel weer over zei de huisarts. “ Alle baby’s huilen nou eenmaal, de ene iets meer dan de andere.” 

De hormonen en de ongeplande keizersnee deden nog een schepje bovenop de onzekerheid die ik al voelde. 

Op dat moment stortte alles in en voelde ik mij tegelijkertijd ook schuldig naar mijn kleine baby’tje toe, waar ik juist ook zo gelukkig mee was! Wat een emotionele rollercoaster. Ik voelde mij onbegrepen en ook onmachtig, wat deed ik toch verkeerd?

Ik trok mij terug, leefde in de nacht ipv overdag en probeerde er alles aan te doen om mijn baby een blije baby te laten zijn. 
In die periode voelde ik mij ook best wel alleen en ik durfde er niet over te praten. Want het ging om mijn kleintje en even niet om mij, het komt wel weer goed. Ik kom later wel weer. 

Uiteindelijk bleek mijn lieve baby lactose-intolerant te zijn. Hoewel ik vele artsen heb gezien, doet het mij verdriet dat dit pas na 3,5 jaar aan het licht is gekomen, maar dat is weer een ander verhaal.

Vanuit deze ervaring en wat ik graag in die periode had gehad, is Mommy Friends bedacht en gemaakt. 
Dat ons initiatief nu zo wordt gesteund door het Oranjefonds en KPN mooiste contact fonds, allerlei bedrijven die sponsoring aanbieden en alle steun van mensen om ons heen, vind ik fantastisch en ben ik heel dankbaar voor. Het geeft aan hoe belangrijk het is dat Mommy Friends bestaat en iedereen het kent. 
De leden groeien elke dag en vele vriendschappen worden gesloten. Er is herkenning en erkenning! 

Met elkaar maken we hier een fijne plek van, om elkaar te ontmoeten, te steunen, te leren en te supporten en vooral om te weten dat je niet alleen bent…nooit! 

Let’s make some friends, Mommy Friends! 💝 Liefs Lisette 

Vind jouw Mommy Friend

Zoek jij een playdate, een vriendin of juist iemand om mee te chatten? Via ons unieke matchingsysteem vind jij snel een Mommy Friend! Een profiel aanmaken kost een minuut en is gratis!