Risotto met chorizo

Dit zou ik het liefst elke week willen eten.

Risotto.

Zalig ! Heerlijk zachte romige rijst.  En deze risotto is de afgelopen tijd een favoriet. Lekker met stukjes kruidige chorizo en doperwten. En hoe fijn is het, dit is een eenpansgerecht. Smaakt erg lekker, snel klaar en weinig afwas.

Wat heb je nodig?

400 gram Risotto

1.5 liter kippenbouillon groentebouillon

250 gram chorizo

250 gram doperwten 

1 Ui

3 tenen knoflook

1 eetlepel Italiaanse kruiden 

Zout & peper

Parmezaanse kaas 

Olijf olie

Stappenplan risotto met chorizo

Begin met het maken van de kippenbouillon of groente bouillon. 

Breng het water aan de kook en voeg daar 2 bouillonblokjes aan toe.

Snipper de ui en pers de knoflooktenen fijn.

Verhit een flinke scheut olijf olie in een ruime pan.

En fruit hierin de ui en knoflook voor ongeveer 3 minuten.

Voeg dan de risotto rijst toe, bak deze even mee.

En blijf roeren, de rijstkorrels moeten een beetje glazig worden.

Voeg nu beetje voor beetje, en al roerend de bouillon toe.

Voeg elke keer een beetje bouillon toe wanneer de risotto rijst de bouillon heeft opgenomen. En blijf roeren.

Blijf dit herhalen tot dat de rijst gaar is, dit duurt ongeveer 20 minuten.

Ondertussen kan je de chorizo ontvellen en in plakjes/partjes snijden.

Wanneer je merkt dat de rijstkorrels gaar beginnen te worden voeg je de doperwten toe.

Deze kunnen dan garen in de bouillon.

Als de risotto bijna alle bouillon heeft opgenomen en gaar is, voeg je de chorizo en de Parmezaanse kaas toe. ( voeg kaas helemaal naar eigen smaak toe )

Breng de risotto verder op smaak met een beetje zout en peper.

Serveer de risotto natuurlijk nog met wat extra Parmezaanse kaas.

Bon appetito lieve mensen 

Liefs Rosa 💜

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien ook leuk om te lezen?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *