Macaroni met onzichtbare groente

Hoiiii ik ben Rosa,
Ik ben 31 jaar, en moeder van 3 kindjes.
Noa (6) Sil (3) en Zoë (1)
Ik woon met mijn gezin in Heemskerk.
Ik ben dol op gezelligheid, drankjes en dansjes met mensen die mij lief zijn. Een echte Bourgondiër. De deur staat altijd open, en er is altijd eten voor iedereen 💜         

Ik kreeg laatst de vraag ; heb jij wel eens een blog geschreven?
Nee nog nooit ! Was mijn antwoord.
Een blog schrijven, hoe moet dat ? Waar begin ik ? Waar ga je over schrijven? Wat heb ik te vertellen? Wat vind ik leuk om over te kunnen schrijven?

Eten !!
Ik ben gek op eten, en gek op koken. Dit houd mij ook de hele dag bezig. Het liefst sta ik ook de hele dag in de keuken, en is niets is dan te gek. En dan kook ik het liefst voor een een tafel vol met mensen. Heerlijk samen eten en samen drinken.

Maar dan hebben we natuurlijk ook eten met kinderen.
Oja.
Dat is toch wel een andere tak van sport.

Hoe houden we dat toch elke avond leuk ?! Hoe zorgen we ervoor dat het eten wat je maakt, ook gegeten wordt.?! Ik vind dat toch wel een hele uitdaging,

Ik heb ook geen antwoord op die vragen. Ik doe ook maar wat. Mijn kinderen zijn geen hele goede eters. Alles wat er niet uitziet als bloemkool is bij voorbaat al niet lekker. Er wordt een keurende blik in de pannen geworpen, en gezegd: ,,Dit lust ik niet !”

Vanavond staat er macaroni op het menu. Geen idee of er gegeten gaat worden. Dat is elke dag een verassing.
Ik ga proberen zoveel mogelijk groente erin te doen. In de hoop dat als ze een hap nemen er een vitamine bom naar binnen gaat.

Ik ga dus schrijven over eten, koken, recepten en tips, of zoals ik het maar noem; een stappenplan.
Ik heb mijzelf leren koken op gevoel, en kook nooit via 1 vast recept. Een beetje van dit en een beetje van dat.
Maar ik ga wel mijn stappenplan voor de macaroni van vanavond met jullie delen.

Macaroni met onzichtbare groente.
Komt tie !

Ingrediënten:
Macaroni
300 gram Gehakt
Bakje Champignons
1 Paprika
2 Uien
1 gourget
2 of 3 teentjes knoflook
1 blik tomaten blokjes
1 blikje tomaten puree
Macaroni kruiden (ik gebruik de kruiden van Silko)
Olijf olie
Bouillonblokje

Extra nodig
Staafmixer
Hoge maatbeker

We beginnen met het snijden van de paprika, champignons, gourget en uien.
Dit mag lekker grof.
Ook de knoflooktenen mogen in grove stukjes worden gehakt, maar die houden we nog even appart.

Verhit een ruime hapjes pan op het vuur of kookplaat net wat de keukenboer bij je geplaatst heeft.
Nu mag er een flinke scheut olijf olie in de pan.
Wil je met net een beetje extra aandacht koken?
Voeg dan ook een klein klontje boter toe aan de olijfolie.

Olijfolie kan goed verwarmd worden, en hetere temperaturen aan. Boter niet, boter zal verbranden. Maar Boter zorgt wel voor een heerlijke smaak.
(Koken met liefde, het zijn kleine dingen die je gerechten lekkerder maken)

De paprika, champignons, gourget en ui mogen de pan in. En op niet al te hoog vuur lekker even omgeroerd worden.
De bedoeling is dat we dit lekker zacht gaan stoven.
Als je merkt dat de paprika al wat zachter begint te worden, voeg je de knoflook tenen toe.
Dit bak je maar kort even mee.
Dan de tomaten blokjes en tomaten puree toevoegen en het bouillonblokje toevoegen.
Dit roer je allemaal lekker door elkaar, en mag zeker voor 10 minuten op laag vuur doorpruttelen.

Als dit allemaal lekker heeft gestoofd en zacht is geworden, roer je de kruidenmix er doorheen.

De pan mag van het vuur.
We laten het geheel even een beetje afkoelen. Wacht zo een 5 minuutjes, even de meeste warmte ervanaf zeg maar.
En dan scheppen we al deze gestoofde groenten even over in bijvoorbeeld een maatbeker.

Nu mag de staafmixer zijn werk doen.
We pureren al deze groente tot een saus.
Geen stukjes meer te zien.
Om de saus wat smeuïger te maken, mag er beetje voor beetje wat water aan toegevoegd worden terwijl je aan het pureren bent.
Niet te veel, het mag een beetje yoghurt dikte worden.

Zo, de saus is klaar.
Alle groente is ondefinieerbaar.
Geen mogelijkheid op afkeurende blikken, wat is dat “groene” in de saus ??

Rul het gehakt.
En voeg wanneer dit gaar is, de saus eraan toe. En verwarm dit door.

Kook ondertussen de macaroni zoals de verpakking voorschrijft.
Giet deze af. En voeg toe aan de saus.
Goed doorroeren.
En klaar is de macaroni met onzichtbare groente !

Eerlijk is eerlijk. Dit keer ging het avond eten best goed. En werd er zelfs gezegd; ,,Ik vind het lekker mama.”
Ja tuurlijk zat er ook een halve kilo geraspte kaas op de macaroni van mn dochter en at mijn zoontje de macaroni niet zonder een klodder ketchup. (Omdat papa dat ook doet)
Maar er werd gegeten, het was gezellig, en de bordjes waren leeg!

En nu hoort er bij een recept een foto van een heerlijk bord vol met eten.
Een mooi opgemaakt bord, vol kleuren en dampend eten.
Een foto waar je meteen honger van krijgt.
Maar …. Macaroni krijg je toch gewoon niet mooi op de foto ?!
Dat lijkt toch altijd op een bord honden voer ?

Bon appetito mensen.
Hopelijk was dit net zo leuk om te lezen, als dat ik het vond om te schrijven.

Liefs
Rosa 💜

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien ook leuk om te lezen?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *