Klimbos Brabantse Wal

Het was eens tijd voor een uitje met dochter en mama. Want Raisa, de oudste van De Zeeuwse Zusjes, wil ook weleens mamatijd.

En dit uitje is daar echt geweldig voor! We waren nog nooit naar een klimbos geweest, maar het stond al wel op ons verlanglijstje. En afgelopen meivakantie was daar hét moment en reisden we af naar Bergen op Zoom, net Zeeland uit. We hadden de vroegste instructietijd gereserveerd en gingen op pad. Ons nichtje Christien ging  trouwens ook mee.

Raisa is al boven de 1m40 dus zij mocht alle routes doen, dus ik als mama mocht ook lekker overal in/op en met mee. En Christien bleef in het oranje gedeelte want zij is  nog kleiner en jonger.

We kregen dus eerst even een uitleg, waarbij  we de uitrusting aankregen en wat mochten oefenen en daarna door naar het echte werk! Het drie uur durende klimavontuur kon beginnen!

Eerst de oranje route. En wij dachten, dit wordt eventjes inkomen. Even makkelijk beginnen voor de kleinere kinderen en daarna door naar het echte werk. Maar oh nee, wat hadden we ons daarin vergist! De oranje route bestaat uit 3 klimparcours, die opliepen in moeilijkheidsgraad, dus parcour 1 ging nog redelijk snel en daarin kon Christien zeker ook goed mee. Maar toen kwamen 2 en 3 en nou, dat werd toch wel zweten hoor! Het was spannend, wiebelig en uitdagend. We moesten allebei onze grenzen opzoeken, maar elke keer weer met succes. En zoals Raisa het zei: Ik ben nog geen 1 keer gevallen!! Het geeft wel een echt ‘joepie’ gevoel dat alles ons lukte, dus dat was een mooi cadeautje! Christien heeft alles geprobeerd bij oranje, maar die vond ze best moeilijk dus daarom heeft ze hierna route 1 nog een paar keer herhaald.

Maar toen moesten we door naar de volgende routes… En omdat we dachten dat het na oranje alleen maar moeilijker ging worden, werden we er gewoon een beetje zenuwachtig van.

Maar gelukkig, de groene route was even lekker relaxt, leuk en stabiel! Was even bijkomen. En daarna gingen we door naar sensation blauw, en die werd weer pittiger, maar wel geweldig! Echt, hoe ze het toch voor elkaar krijgen om  bij al de routes voor elke overgang weer iets nieuws te verzinnen, dat is echt heel erg tof! Je gaat over de waslijn met wasknijpers, door ronde buizen, over verticale hangende stokken, domino steentjes, schommels, tokkels, klimmuren, dunne touwtjes, lianen, soort wipjes, kortom er is genoeg creativiteit bij dit Klimbos. Alleen dat is al leuk om te zien!

Na route blauw, deden we de rode route en zo poeh hee, die was fysiek best zwaar, kortom daar had je spierballen voor nodig en wonder boven wonder-> die hadden we ook nog!!

Hierna hadden we nog een half uurtje, maar we hadden nog drie routes om te doen. De zwarte route, de tokkelroute en de bungee & vrije val route. Dus toen moesten we even kiezen. Maar omdat we inmiddels ook best wel moe waren en trillende beentjes hadden gekregen haha, dat sportschoolabonnement had ik toch echt moeten houden 😉, kozen we om de zwarte en zwaarste route niet te doen en dus door te gaan naar de andere twee.

Die Bungee was super grappig aan een elastiek, waar je naar voren sprong en er tegenover in een net terechtkwam. De vrije val was ook super gaaf. Je moest even een drempel over om van het afstapje af te gaan, maar verder gewoon heel erg leuk. En toen de laatste route-> de tokkelroute. Deze was zo heerlijk om te doen. Van tokkel naar tokkel, en mocht je niet weten wat tokkelen is; gewoon een soort kabelbaan alleen dan aan je twee kabels.

En toen waren we echt wel een beetje moe hoor. Maar wat zijn we een ervaring rijker. Ook voor Raisa zo’n enorm groeimoment, dat ze die routes (aan)kon en alles durfde, dus wat een wow-dag. En dat terwijl ze op school soms voelt niet mee te kunnen, en hier ALLES kan, dat boost je zelfvertrouwen enorm! En ook zo heerlijk om samen met je kind te doen. Om elkaar aan te moedigen en zo’n ervaring te delen. Onze band heeft weer een extra powerstreepje erbij gekregen! Dankjewel Klimbos Nederland en Go-kids Zeeland!

Benieuwd naar de vlog, kijk hem hier!

Liefs van ons!

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien ook leuk om te lezen?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *