Een youtube-kanaal: NO way!

Hallo leuke mede-mama’s en misschien ook wel papa’s,

Waar zal ik nou eens beginnen? Laat ik maar beginnen bij het begin:
Hoe het allemaal begon.
Op vierjarige leeftijd vroeg Raisa, nu 9 jaar, ‘Mama mag ik een eigen Youtube kanaal?’
Waarop ik antwoordde: Nee hoor Raisa, dat gaan we niet doen. (en in mijn hoofd zei ik: No way! Dat internet is veel te gevaarlijk, er zitten foute mensen op en.. nou samengevat: gewoon NEE dus)
Ondertussen keek ze wel naar haar eigen lievelings youtubers en kreeg ik nog steeds geregeld de vraag. Maar het antwoord bleef nee. Het leven ging door.

Toen Raisa net op school zat vond ze het leuk, ze zat toen nog in een aanvangsgroep. En na de zomervakantie werd dit groep 1 / 2. Eerst ging ze nog met plezier. Ze droeg prinsessenjurken naar school, want die vond ze mooi en ze zette dan vaak ook een mooi kroontje op. Ze vond leerstof verder niet boeiend, letters en cijfers interesseerde haar niets, maar leuk spelen, tekenen, knutselen en verhalen maken vond ze super leuk!!
En toen… kwam er een moment, waarop ze heel vaak buikpijn had in de ochtend en zich ziek voelde. Ze was niet meer zo blij, wat stilletjes en dan als je je meisje naar bed brengt, komt het verhaal er opeens uit. Er waren jongetjes in de klas die haar duwde/schopte en gemene dingetjes tegen haar zeiden. En de gemeenste jongen, zat naast haar in de klas in haar tafelgroepje. Dan breekt je moedershart.. Je wilt haar beschermen, meekijken op school, in de pauzes, kinderen aanspreken…Maar dat kan niet, dus…
Dan ga je als mama naar de juf en naar de moeder van dat jongetje.
Juf zegt dan: ‘We gaan er wat mee doen!’
De moeder zegt: ‘Ach joh, ruzietjes komen zo vaak voor, gaat wel weer over!

En vervolgens gebeurt er niets, zelfs de tafelgroepjes blijven de rest van het schooljaar hetzelfde staan, terwijl ze normaal na elke schoolvakantie veranderen.

Om een lang verhaal kort te maken, sindsdien is ze verandert.. Niet meer het vrije en onbezorgde kind, maar bang om wat anderen van haar denken, onzeker, wilde niet meer voor andere kinderen staan, alleen thuis geeft ze nog showtjes weg… En dan denken jullie misschien: Ja maar, waarom doe je haar dan niet naar een andere school? Ja dat had ik (denk ik nu) moeten doen, maar ze had ook vriendinnetjes in de klas en daar wilde ik haar niet bij weghalen… En aan ‘Wat als…’ Ja daar krijg ik nooit een antwoord op…

Maar we spoelen nu even 4 jaar verder… Raisa is 8 jaar oud, heeft net 1 jaar een zusje Roozmarijn (nu 2 jaar), en de eerste corona Lockdown is net begonnen, precies 1 dag voor Raisa haar verjaardag trouwens. Iets wat we nooit voor mogelijk hadden gehouden is nu opeens werkelijkheid. En ik zie wat dat voor een impact dat heeft voor een kind. Raisa vond het alleen wel heerlijk om lekker thuis te zijn hoor (en ik als mama vond het stiekem ook wel heerlijk). Overal hoorde je regeltjes waar je je aan moest houden; handen wassen, hoe je moest hoesten/niezen, 1,5 meter afstand houden, niet meer knuffelen, etc.
En zo op een avond terwijl we onze tanden aan het poetsen waren, maakten we samen een liedje: Ik ga mijn handen heel goed wassen… En die zette ik voor de grap op mijn eigen Facebookpagina, gewoon om anderen ook een glimlach te bezorgen. Net zoals dat bij ons gebeurde.

En het leuke: iedereen die het zag reageerde heel positief! En we maakten er nog eentje: Zo mag je toch niet hoesten. En wéér was iedereen positief. Dus toen dacht ik: mensen een glimlach bezorgen: Dat is een mooie missie. En de mooiste opbrengst: Raisa vond het heerlijk om te doen; het zingen, iets samen doen met mij, maar ook de complimenten deden haar goed. Ze bloeide weer een beetje op..

En toen… Ja, eigenlijk werden toen De Zeeuwse Zusjes geboren…

Volgende week vertel ik verder aan jullie over ons avontuur dat De Zeeuwse Zusjes heet!

Korte intro over mij.

Mama van de Zeeuwse Zusjes

Even kort iets over mij. Ik ben Annet, trotse mama van Raisa (9) en Roozmarijn (2) en woonachtig in de mooiste* provincie van Nederland, Zeeland (*dit vind ik zelf natuurlijk 😉 ). Ik ben gevraagd door mommyfriends om een blog te schrijven voor jullie. Over wie wij zijn, waarom we doen wat we doen en wat er achter de schermen gebeurt bij het Youtube kanaaltje van mijn dochters: De Zeeuwse Zusjes.

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien ook leuk om te lezen?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *