Rode Pesto
Ook deze heerlijke rode pesto hoort in het rijtje;
Dit is het allerlekkerste wanneer je hem zelf maakt. En het is nog supermakkelijk ook.
Snel klaar om bij je favoriete pasta te gebruiken of als dip tijdens een lekkere borrel.
Ik maakte er bladerdeeg rolletjes met parmaham van.
Wat heb je nodig?
1 potje zongedroogde tomaten
2 knoflooktenen
30 gram pijnboompitten
75 gram parmezaanse kaas
Peper en zout
Stappenplan rode pesto
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat deze afkoelen.
Giet de zongedroogde tomaten op een zeef, en vang de olie op in een maatbeker.
Aan de olie zit super veel smaak, die gaan we natuurlijk gebruiken.
Snijd de zongedroogde tomaten in fijne stukjes, zodat dit zometeen makkelijk vermalen wordt door de blender/staafmixer.
Pel je knoflooktenen en snijd ze even grof door.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Doe de zongedroogde tomaten, knoflooktenen, Parmezaanse kaas en pijnboompitten in een mengbeker.
En voeg daar bovenop een scheut van de opgevangen olie aan toe.
Niet te veel, beetje bij beetje mag de olie toegevoegd worden.
De pesto moet niet te droog zijn maar ook niet drijven van de olie.
Pureer met de staafmixer de pesto glad.
Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Buon appetito lieve mensen
Liefs Rosa.
Delen jullie het resultaat wanneer je een recept gemaakt heb?
Ik ben benieuwd naar jullie creaties. Deel het via Instagram @mommyfriends.nl & #mommyfriends
Reacties