Home made Pesto
De aller lekkerste pesto maak je natuurlijk gewoon zelf. Het zo een perfecte smaak maker. En super simpel om zelf te maken.
Het belangrijkste aan pesto is: Verse goede producten. En met dit recept staat het volgende recept ook meteen klaar.
Pasta pesto.
Hier gaat natuurlijk deze heerlijke verse pesto in.
Wat heb je nodig ?
30 gram basilicum
30 gram pijnboompitten
Extra vierge olijf olie
60 gram parmezaanse kaas
2 tenen knoflook
Zout
Peper
En een staafmixer of hakmolen.
Of als je het graag traditioneel aanpakt een vijzel. Ik kies toch liever voor de snelle methode en pakte mijn staafmixer erbij. Deze van Tefal is echt perfect. De snelheid is instelbaar. Dus in een mum van tijd pureer je sauzen en soepen helemaal glad. En met de hakmolen kan je perfect nootjes of koekjes vermalen.
Stappenplan Home Made pesto.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
En laat deze afkoelen.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Ik ben dus dol op kaas, en in dit recept heb ik ook lekker veel kaas gebruikt.
Ik heb het wel eens eerder gezegd.
Koken doe je op gevoel.
Een beetje van dit, een beetje van dat.
Heb jij trek in meer of minder kaas, experimenteer en proef.
Pel je knoflooktenen en snijd ze even grof door.
Doe de basilicumblaadjes, knoflooktenen, Parmezaanse kaas en pijnboompitten in de mengbeker.
En voeg daar bovenop een scheut olijf olie aan toe.
Niet te veel, beetje bij beetje mag er olijf olie toegevoegd worden.
De pesto moet niet te droog zijn maar ook niet drijven van de olie.
Pureer met de staafmixer de pesto glad.
En voeg kleine beetjes olijf olie toe.
Breng op het laatste moment je pesto op smaak met zout en peper.
En blijf natuurlijk proeven.
Buon appetito lieve mensen
Liefs Rosa 💜
Reacties