Pasta Pesto
Ik ben dol op pasta recepten. Je kan er zo veel kanten mee op. Warm, koud, vegetarisch of juist wel met vis of vlees. En dan ben ik ook dol op de smaak van pesto.
Hiervan heb ik ook een recept geschreven.
Maar mijn eigen recept voor pasta pesto was het gewoon net niet. Het miste gewoon iets, en ik weet niet wat.
Sommige recepten zijn gewoon beter goed gejat dan slecht bedacht. Net zoals deze pasta pesto. Die heb ik dus gejat van mijn vriendin. Een gezellige zaterdag middag date, kinderen lekker aan het banjeren door het huis en tuin. Zo een afspraak die zo gezellig is dat je blijft plakken.
En toen kwam dus deze pasta pesto op tafel. Met allemaal ingrediënten die in huis waren. Het smaakte heerlijk, en direct kreeg ik allemaal ideeën om het eigen te maken. En dat is het leuke van koken, daar zitten geen regels aan. Je mag heerlijk gaan experimenteren met smaken. We hebben allemaal een tong vol smaakpapillen gekregen. Proef, en ontdek. En maak de recepten hoe jij denkt dat het voor jou/gezin het lekkerste is.
Staan er champignons in het recept, en vind niemand die lekker ? Laat die dan vooral uit het recept. Ik vind ze zelf ook niet te eten haha.
Stappenplan pasta pesto.
400 gram Pasta
Pesto (kijk hier voor mijn zelfgemaakte pesto!)
30 gram Pijnboompitten
125 gram Crème fraiche
Parmezaanse kaas
125 gram Spekblokjes
1 Rode ui
2 tenen knoflook
250 gram champignons
250 gram kip filet
Stappenplan Pasta Pesto
Zet alvast een pan met ruim water op je warmte bron.
En zorg dat het water op smaak wordt gebracht met zout.
Snipper de ui, pel en pers de knoflooktenen.
Boen de champignons schoon, en snijd die in plakjes.
Rooster alvast in een droge hapjes pan de pijnboompitten goudbruin.
Wanneer deze goudbruin zijn schep je ze uit de pan, en laat je ze afkoelen op een keukenpapiertje.
Nu ga je in dezelfde hapjespan je spekblokjes lekker knapperig uitbakken.
Snijd ondertussen de kipfilet in stukjes, en breng deze op smaak met zout en peper.
Schep de spekblokjes uit de pan.
En wrijf de pan droog met een keukenpapier.
We blijven dezelfde pan gebruiken zonder hem tussendoor schoon te maken.
Door de pijnboompitten en spekblokjes zit er veel smaak aan de pan, en dat willen we graag blijven gebruiken.
Doe een scheutje olijf olie in de hapjes pan, en fruit hierin zachtjes de rode ui en knoflook.
Wanneer deze zacht zijn voeg je de champignons toe.
Kook nu de pasta volgens de beschrijving op de verpakking.
Ik gebruik in dit recept fusilli pasta, de saus blijft perfect plakken door de wokkel vorm van de pasta.
Houd altijd een paar eetlepels van het pasta kookvocht apart voordat je deze afgiet, het zit vol met smaak en zetmeel. Deze voegen we straks nog even toe aan de saus.
Voeg nu de kip toe aan de ui, knoflook en champignons en bak deze zeker 5 minuten al roerend gaar.
Dan mag de pesto en de crème fraiche in de pan.
En roer dit zachtjes door elkaar. En voeg nu een beetje kookvocht toe.
Voeg eventueel ook wat geraspte Parmezaanse kaas toe aan de saus.
En als de saus teveel indikt voeg je nog een beetje kookvocht toe.
Voeg nu de gekookte pasta, de pijnboompitten en spekjes weer toe.
En roer alles door elkaar, en verwarm het nog een minuutje door.
Breng op smaak met wat gemalen peper.
En als je net zo dol bent op kaas als ik, strooi je nog wat extra geraspte Parmezaanse kaas over je pasta pesto.
Verrassend genoeg vinden mijn kids dit dus heerlijk.
En hoor ik nooit geklaag over de groene saus, en wordt er niet uitgeplozen wat er allemaal in zit.
Mij hoor je niet klagen, de bordjes gingen weer leeg.
Dat is toch eigenlijk een best mooi compliment.
Buon appetito mensen
Liefs Rosa 💜
Reacties