Mijn reis als ondernemende moeder – deel 3

Uit balans

Afgelopen maand was de verdeling gezin en werk erg uit balans. Helaas heb ik niet zoveel tijd kunnen besteden aan de webshop als ik had gewild. Dit kwam doordat we onverwachts een extra week kerstvakantie hadden (waarvan 1 week lockdown) en na de vakantie eerst de juffen van mijn kinderen ziek waren en daarna beide kinderen zelf. Dus ze zijn uiteindelijk 5 weken thuis geweest waarvan ik 3 weken dagelijks thuis onderwijs moest verzorgen. Ik heb toen het onderhoud van mijn machines maar direct ingepland omdat ik toch niet veel aan naaien toe kwam. In de tussentijd heb ik wel heel wat setjes geknipt zodat ik direct aan de slag kon als de machines terug waren. Mijn kinderen hadden intussen beiden ook wat kleren bij me besteld met de ietwat verwijtende woorden ‘je naait altijd alleen maar voor baby’s’.

Lichamelijke gesteldheid

De eerste twee weken van de vakantie heb ik wel veel kunnen rusten en de kinderen gingen naarmate de vakantie vorderde steeds beter uitslapen, waardoor ik soms gewoon aan 10 uur slaap per nacht kwam! Dit heeft mij ontzettend goed gedaan. De lichamelijke klachten die ik ervaarde zijn daardoor drastisch verminderd. Ik probeer dit (krampachtig) vast te houden, maar door de drukte rondom thuisonderwijs, kids, huishouden, webshop en de verkoop van onze woning schiet de rust er toch weer bij in.

Ik probeer dit te compenseren door heel bewust gezond te eten volgens een voedingsschema dat ik heb samengesteld met een diëtiste. Daarnaast ben ik begonnen met medisch sporten twee keer in de week. Dit betekent dat ik onder begeleiding sport van een fysiotherapeut. Ik ben hier sinds kort mee gestart nu de kinderen weer naar school gaan en dit bevalt zo ontzettend goed! Ik ga van mezelf altijd te snel en te hard in de sportschool. Nu leer ik rustig van start te gaan, op mijn ademhaling en hartslag te letten en pas de inspanning te verhogen als mijn lichaam er aan toe is.

Creatief werken

Qua bestellingen loopt de webshop echt niet zoals ik wil, waar blijven die bestellingen toch? Ik ben er ondertussen wel over uit dat je zonder marketingstrategie geen zichtbaarheid creëert. Ik heb al diverse trainingen en webinars gevolgd over ondernemen, maar ik kom er niet uit. Ik ben erg actief op instagram, stuur nieuwsbrieven uit en werk mijn website regelmatig bij. Het is zo frustrerend want ik ben zoveel meer bezig met randzaken dan met creatief bezig zijn en mooie kleertjes naaien. Ik ga nu op onderzoek op het internet wat ik kan leren over marketing.

Ondertussen heb ik besloten om mijn meest unieke en best verkopende item te gaan perfectioneren. Dit ga ik doen met mijn zelf ontworpen strikslofjes. Op deze slofjes krijg ik veel positieve feedback en ze zijn gewoon ook ontzettend cute en handig. Ze voldoen dan ook helemaal aan mijn motto ‘comfi en fashionable’. Ik ga de slofjes aan tien moeders opsturen die er vervolgens wat opdrachtjes mee moeten uitvoeren en een aantal vragen moeten beantwoorden over bv draagcomfort, pasvorm, prijs ed. In ruil mogen ze de slofjes houden. Met de resultaten kan ik dan weer aan de slag.

Verder heb ik mijn assortiment uitgebreid door super leuke items in te kopen. Zo heb ik nu heerlijke giftsets van Azur zepen, bruisballen en andere kleine presentjes die leuk zijn om toe te voegen aan een kraamcadeau of voor de mommy (to be).

Daarnaast heb ik twee samenwerkingen met andere onderneemsters die reclame willen maken voor mij door middel van kortingsbonnen in de goodiebags die zijn aan hun klanten uitdelen.

Ennnnn… ook heel leuk: ik heb een setje kleertjes aan Laura Ponticorvo mogen opsturen. Ze is er ontzettend blij mee!

Dit zijn dingen die ik bedenk door tips mee te nemen uit interviews en webinars over ondernemen en door creatief te zijn. Dit helpt mij enorm om toch effectief bezig te zijn met mijn bedrijf ook al rollen de bestellingen nog niet binnen. Zo hou ik er plezier in en blijf ik geloven in mijn droom om een goed lopend bedrijf te runnen binnen de high end babyfashion.

Dit was het weer voor nu. Lees je volgende maand verder?

Liefs, Saskia.

Ben je benieuwd naar mijn ontwerpen? Kijk dan op www.darochafashion.nl

Wil je me volgen op social media? Voeg me dan toe op www.instagram.com/darochafashion

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien ook leuk om te lezen?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *