Pasta all arrabbiata 

Dit recept maakt mijn schoonvader altijd. Een pittige pasta. Een gerecht waar hij altijd erg trots op is als deze goed is gelukt, en dus echt pittig !

Het liefst met het zweet op je voorhoofd en een glas water in je handen. Want de letterlijke vertaling van dit gerecht is;

Boze pasta.

Een pittige saus met maar 4 ingrediënten. Chilipeper, knoflook, tomaten en peterselie.

Al sinds dat ik over de vloer kom bij mijn schoonouders is dit “het” gerecht wat gegeten wordt wanneer mijn schoonmoeder andijviestamppot maakt. Lust je geen andijviestamppot met een gehaktbal, dan eet je mee met de penne all’ arrabbiata.

Team stamppot of team pasta dus.

Mijn man kan je begraven onder andijviestamppot. Maar ik krijg daar echt de rillingen van. Dus ik ben team pasta. En deel graag zijn recept.

Wat heb je nodig ?

400 gram Van je favoriete pasta

2 Rode pepers

4 tenen knoflook 

1 bosje krulpeterselie

2 blikken tomaten blokjes

Parmezaanse kaas voor garnering.

Stappenplan pasta all arrabbiata.

Breng in een ruime pan water aan de kook.

Breng het water op smaak met zout, en kook de pasta beetgaar.

Halveer ondertussen de 2 rode pepers, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in fijne stukjes.

Pers de 4 knoflooktenen met een knoflookpers.

En hak de krulpeterselie fijn.

Pak een hapjespan, en doe daar een flinke scheut olijfolie in.

Laat de olie verwarmen op een lage temperatuur.

Voeg de gesneden rode pepers en de geperste knoflook toe.

En bak dit totdat de rode peper en knoflook zacht is geworden.

Pas op dat de peper en knoflook niet verbrand.

Want dan wordt de smaak heel erg bitter.

Voeg nu de tomaten blokjes toe, en laat dit voor ongeveer 10 minuten mee pruttelen zodat de saus iets dikker wordt.

Voeg nu de pasta en de krul peterselie toe aan de saus, en meng dit goed door.

Serveer de pasta met lekker veel Parmezaanse kaas !

Eerlijk gezegd vind ik gewoon dat mijn schoonvader dit het beste kan maken.

En brand ik mijn vingers er niet meer aan 😂

Het smaakt gewoon veel beter als hij het maakt. En ik schuif graag aan!

Buon appetito lieve mensen 

Liefs Rosa 💜

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien ook leuk om te lezen?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *