
Rundvlees masala
Vandaag ga ik aan de slag met de kruidenpasta van Mr. Badhu. Een kruidenpasta waar alle kruiden en specerijen al in zitten, om zo een heerlijk Surinaams gerecht mee te kunnen maken!

Afgelopen Februari was het weer tijd voor de Negenmaandenbeurs en dit jaar had Mommy friends een eigen stand.
4 dagen dagen lang mochten we zoveel lieve mensen spreken, leden ontmoeten en super veel leuke foto’s maken van al deze mensen in onze photobooth.
En 4 dagen lang was Mr. Badhu onze overbuurman. En geloof me, daar krijg je honger van. De hele dag komen er de lekkerste geuren voorbij. In heel hal 11 kon je ruiken dat ze heerlijke kip kerrie aan het maken waren. En aan het eind van een lange dag kregen wij een broodje kip kerrie van deze lieve mensen. En wat ik al de hele dag kon ruiken, werd bevestigd door het te proeven.
Dit is heerlijk!
De laatste dag van de beurs hadden we even de tijd om buiten onze eigen stand een rondje te lopen. En konden we dus eindelijk de kruidenpasta gaan inslaan. Want dit moesten we natuurlijk hebben, na 4 dagen non stop deze geuren in onze neus te hebben gehad.
Vandaag maak ik de rundvlees masala
Wat heb je nodig?
Mr Badhu rundvlees masala
700 gr runderriblappen
En extra om de maaltijd compleet te maken.
Rijst of aardappelen
Eieren
Sperziebonen
Stappenplan:
Zorg ervoor dat het vlees op kamertemperatuur is. Als het vlees nog te koud is sluit het zich af, en neemt het geen vocht op. Wat krijg je dan; taai vlees. En dat is zonde.
Snijd het vlees in mooie gelijke stukken.
Zet een braadpan op het vuur, en fruit de kruidenpasta van Mr. Badhu voor een minuutje aan.
Voeg dan het vlees toe, en bak dit rondom goed aan.
Omdat ik riblappen heb gebuikt in dit recept, heeft het vlees wel de tijd nodig om lekker mals te worden.
En dat duurt minimaal 3 uur, maar hoe langer het kan stoven hoe malser je vlees wordt.
Voeg dan ook een klein scheutje water aan het vlees toe, zodat dit goed kan sudderen. Ik gebruik voor dit soort recepten het liefst een slowcooker. Mocht je geen slowcooker in huis hebben, gebruik dan natuurlijk je braadpan/hapjes pan/gietijzeren pan om je vlees in te stoven.
Geef nu het vlees de tijd om mals te worden, en je huis te laten vullen met deze heerlijke geur.
Maak je gerecht compleet met rijst of aardappelen, sperziebonen en een eitje.
En dan kan ik alleen nog zeggen,
Buon appetito lieve mensen.
Geniet er van !
En om jullie ook kennis te laten maken met deze kruidenpasta’s mogen wij een kortingscode weggeven.
Gebruik code : MF23
En ontvang 10% korting bij een minimale bestelling van €15.-
Veel liefs
Rosa 💜

Reacties