Toverland; hét pretpark voor het hele gezin

Tijdens mijn vorige blog schreef ik over het uitje met mijn zoontje naar Drievliet. Super leuk voor een 5 jarige! Vandaag vertel ik over mijn ervaring in pretpark Toverland. En niet alleen over het park, maar ook over de camping. Je kunt namelijk overnachten op het park. Je wordt dan wakker aan de voet van achtbaan de ‘ Troy’.

Vanwege Corona in het gezin, wat een ellende trouwens, maar dat is iets voor een andere keer, gingen we niet op vakantie. Toen m’n schoonzusje belde of we zin hadden om 2 dagen naar Toverland te gaan boekte we diezelfde avond nog 2 dagen Toverland en 1 nachtje slapen op de camping. Een ingerichte tent, met echte bedden ! (Voor onze niet-kampeerliefhebbers; echt een aanrader dit!) We konden zelf onze tent uitzoeken. Doe maar dicht bij de toiletten want dochterlief is net zindelijk.

Nog geen 2 weken later gingen we ! We vertrokken vroeg omdat het voor ons 2 uur rijden is. We wilden graag de hele dag het park op dus kwamen we even na openingstijd aan. Er is een speciaal (gratis) parkeerterrein voor de campinggasten waar je gedurende je verblijf je auto kwijt kan. We melden ons bij de receptie van de camping en kregen allemaal een bandje om voor deze 2 dagen zodat je gedurende de dagen op en van het park kan. Vanaf 15.00 uur konden we de sleutel afhalen. Maar eerst…. het park op!!

Met 5 enthousiaste kinderen in de leeftijd van 3 tot 11 jaar en een plattegrond op zak gingen we op avontuur. 

De camping ingang is bij het binnengedeelte van het park. Dit is eigenlijk het meest gericht op de ‘kleinere’ kinderen. Hier vind je onder andere een grote zweefmolen, een mini-achterbaan, auto’tjes en een carrousel. Onze eerste indruk is goed. Wauw wat mooi opgezet! Nadat we even binnen gespeeld hadden, want ja, er zijn ook tal van speeltoestellen binnen, en we de achtbaan ‘Toos-express’ hadden geprobeerd, gingen we naar buiten. Nog even over die ‘Toos-express’, hij klinkt misschien een beetje suf, maar hij ging HARD!!!! Mijn zoon, die wel van snelheid houdt, gilde het uit, en mijn 3 jarige dochter vond hem iets te heftig. Ik ook trouwens. Ik hield namelijk en mn dochter stevig vast, en met de andere hand mijzelf haha. 

Goed, we gingen naar buiten. We merkte al snel dat de wachttijden behoorlijk waren. Helaas, want echt geduld hebben mijn kinderen in ieder geval niet. Gelukkig zijn er op het park genoeg speeltoestellen en waterparken. Het was goed warm en water doet het altijd goed. 

Met de wat oudere kinderen gingen we de achtbanen avonturen; de nieuwste achtbaan ‘Fenix’ en ‘Dwervelwind’. De wachttijden hier waren ongeveer 20 minuutjes, dat viel erg mee. Wauw! Wat een gave achtbanen. De ‘Fenix’ is een wingcoaster en de ‘Dwervelwind’ draait ook nog eens terwijl hij gaat. Beide; super!

Fenix
Dwervelwind

Er zijn ook meerdere shows per dag. Een show met ‘Toos en Morrel’, de gezichten van het park en een spectaculaire duik show hebben we deze dag gezien. De duik show was zo indrukwekkend dat we besloten die avond nogmaals de show te bekijken en meteen hier een hapje te eten op het verzorgde plein. Ook hier weer genoeg speelmogelijkheden, met water. Dus een zwembroek en/of droge kleding is zeker een aanrader!


M’n zoon van 5 wilde heel graag in de wildwaterbaan en de bob-slee, maar het was hier echt TE druk, dat we besloten deze attracties morgen als eerste te gaan doen in de hoop dat het dan niet zo druk zou zijn (lees; anderhalf uur wachten).

Toen het donker werd was er nog een vuurshow die ik zelf niet gezien heb, maar mijn man en zoon wel en die waren heel enthousiast!

Tegen half 10 gingen we naar onze tent toe. In de middag waren m’n schoonzus en ik even van het park gegaan om in te checken en de spullen in de tent te zetten. En eerlijk; prima tent! Er staat niet veel in, 4 bedden en 4 stoelen en buiten staat een picknicktafel, maar wat heb je nou nodig na zo een dag? Juist een bed! De kinderen zaten nog vol adrenaline dat ze even op de ipad een filmpje gingen kijken en om 10 uur was het stil in onze tent. Wij hebben met m’n schoonzus en haar kinderen nog even heerlijk buiten gezeten en we gingen even na 12e ook slapen omdat we de volgende dag nog een dagje park op de planning hadden!


We, naja de kinderen, waren vroeg wakker. Je kunt bij het boeken aangeven of je gebruik wilt maken van de ontbijtservice maar wij besloten zelf wat broodjes mee te nemen, maar dat de optie er is, is erg fijn! De temperatuur was meteen goed wat natuurlijk ook meewerkt tijdens dit kampeeravontuur. 

Heerlijk wakker worden met dit uitzicht.

Het park ging om 10 uur open en we stonden om 5 voor 10 al in het park. Rennen naar de wildwaterbaan! Er stond al een kleine rij maar toen het open ging waren we bijna 5 minuten bezig om door de paden van de rij te lopen naar de attractie. Hier is goed rekening gehouden met de populariteit van de attractie. Zelfs de jongste van 3 ging mee in deze attractie. Het was echt de moeite waard, want het was voor iedereen erg leuk. Oke, voor 1 iemand wat minder want die kreeg het meeste water over zich heen, maar over het algemeen werd iedereen nat! We hadden vandaag extra kleding meegenomen en waren voorbereid op nattigheid :).

Na deze attractie gingen we snel naar de bobbaan. Helaas was hier de rij al zo vroeg zo lang dat ik met een teleurgestelde kleuter uit de rij ging en hem beloofde die middag hoe dan ook met hem in die rij te gaan staan. We gingen eerst naar de splash. We waren hier net op tijd, want toen we in de rij stonden werden er extra rijen geopend om te mensen kwijt te kunnen! Na 3 kwartier waren we aan de beurt. En deze splash is wel bijzonder, want er is een deel binnen en een deel buiten. Binnen ga je achteruit naar beneden en buiten vooruit. 

Daarna was het toch echt tijd om de rij van de bob-baan te trotseren. 1,5 uur was de wachttijd. We stonden met 2 volwassenen en 4 kinderen in de rij. Ik heb geen 1 keer iemand horen klagen of vragen; ,,Hoelang nog??”.Omdat je maar met 1 of 2 tegelijk in een bob-slee kan gaat het erg langzaam, maar het is wel echt heel vet! Het gaat hard… heel hard! Je moet zelf je snelheid bepalen, maar dat is natuurlijk continue full-speed haha. M’n zoontje van 5 heeft echt genoten! Als de rij niet zo lang was geweest hadden we hier echt vaker ingegaan! Ook voor jongere kinderen is dit erg leuk.

Klaar voor vertrek!!

Deze dag hebben de alles kunnen doen wat we wilde! We zijn nog een paar keer in de favoriete attractie de Fenix geweest en hebben nog een paar keer de duikshow gezien.

Ook met m’n dochter van 3 hebben we hele dingen dingen kunnen doen, en zijn er genoeg attracties waar ook zij in kan!

Ook vandaag aten we op het park, dit keer churros, burgers en tosti’s. Het eten is echt heel goed. Wel duur, maar dat is vrijwel op elk park natuurlijk. 

Na het avondeten zijn we in het binnengedeelte gaan zitten. De kinderen wisten daar de weg en konden zelf in de attracties gaan. Met de jongste van 3 ging er wel steeds iemand mee, vooral ik, omdat mevrouw de zweefmolen ontdekt had en manlief daar liever niet ingaat haha.

Als het aan de kinderen lag bleven we nog veeeeeeel langer. 2 Huilende kindjes bij het afscheid nemen van hun nichtjes, lopend naar de auto zegt genoeg!

Het waren 2 fantastische dagen! Echt een aanrader voor de hele familie. Alle kinderen hebben zich uitstekend vermaakt en ook wij als 3 volwassenen hebben een top-tijd gehad. 

Toverland en Pop-up Summercamp; tot volgend jaar! ❤️

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien ook leuk om te lezen?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *