Dieetblog 3; eerste 2 dagen van Karin

Yesssss vandaag, maandag 20 juni, gaan we officieel starten met ons dieet! Komende 4 weken gaan Lisette en ik samen proberen wat kilootjes kwijt te raken. In deze blog vertel ik jullie hoe mijn eerste 2 dagen zijn verlopen…. en dat begon direct met een pittige uitdaging.

Vandaag ben ik namelijk vrij van het werk bij de baas. Heerlijk zou je denken, maar ook mega lastig. Als ik voorheen een vrije dag had dan keek ik daar echt weken naar uit. Ik maakte een planning met wat ik die dag wilde doen. En dat was dan óf shoppen, óf bankhangen en tv kijken (heeeeerlijk even tot rust komen). Nova ging nog niet naar school dus die dagen vrij waren echt schaars! Voor vandaag heb ik geen planning… maar ik kan no way gaan bankhangen, want tsja bij bankhangen en tv kijken hoort toch iets lekkers…. Dan ga ik vandaag maar: Schoonmaken! Dan blijf ik lekker bezig, gaat de tijd lekker snel en denk ik dus niet aan lekker met chips, snoep, koek én chocola op de bank Netflixen….

Maar eerst moet ik dit heerlijke warme bedje uit en gaan wegen! En daar schrik ik me toch even de P*stPl**ris…. 69,0 kilo…. Poeh ik wist dat ik de laatste maanden wat aangekomen was maar ik kwam van 66/67 en dan is dit wel weer even een dikke vette (haha) motivatie om deze weken aan de bak te gaan. Ondertussen appt Liset al wat ik weeg en ook zij deelt haar gewicht.. (Hoe dat gaat lezen jullie vandeweek in haar blog).

Beneden meet ik nog even mn buikomtrek, want ja die kiloos zeggen niet altijd wat. 94,5 cm.

M’n streefgewicht is 65 kg. Het liefste 63 maar ik twijfel of dit haalbaar is. Zoveel woog ik toen ik nog 3x in de week sportte en nog geen kinderen had.

Ik begin meteen om half 9 als de kids naar school zijn met mijn dagtaak. We hadden toevallig zondag een nieuwe subwoofer gekocht waar ik muziek op kan afspelen vanaf mijn telefoon dus die kon ik lekker testen vandaag (p.s. aanrader!). Ik begin beneden en zorg ervoor dat ik elk uur 1 glas limonade (jaja, 0% suiker :)) drink. Ik heb me voorgenomen om pas na 10 uur te ontbijten (intermittent fasting) en te letten op de inname van kcal.

Ik kan jullie vast vertellen dat schoonmaken, dat helpt echt hahaha. Naast het feit dat het afleidend werkt, wordt het huis ook nog eens lekker schoon en opgeruimd!

Om 10 uur neem ik mijn ontbijtje:

2 Cracottes met een beetje pindakaas. Eigenlijk ontbijt ik dit altijd dus dat is niks nieuws.

Tegen de klok van half 12 ben ik halverwege met de benedenverdieping. Ik geniet van de muziek en werk lekker langzaam en pak elk hoekje en gaatje mee. Ik lap zelfs de binnenkant van de ramen hahahaha.

Als het tijd is voor de lunch heb ik echt mega honger. Ik ga dan ook om 12 uur al lunchen. Via internet had ik maaltijdrepen gekocht van Weight Care.

Bestel de Chocolade hier.

Bestel de Cranberrie Cheesecake hier.Ik begin met de chocolade. WAT IS DIT LEKKER ZEG!!!! Het is echt even een zalig momentje op de bank. Heb ik tóch mn chocola op de bank hahahaha. Ik zet even Netflix aan en app snel Liset hoe lekker deze repen zijn.


Veel beter dan die vieze shake 🙂 Lees hier het verhaal!

Rond 3 uur krijg ik honger! en voel me flauwtjes. Ik was even naar de supermarkt geweest om boodschappen in te slaan. Maaltijdsalades voor mn vriend (yes die doet ook mee: thanks voor de support!), eieren, ham, kaas, kipfilet, paturain, komkommer, druiven, cracottes en meergranenbrood. Oja ik neem ook een stukje worst mee. Deed ik tijdens het koolhydraat beperkte dieet vaak. Als ik honger had at ik een paar plakjes worst.

Thuis krijg ik dus rond 3e honger en besluit een paar plakjes worst te nemen. Later app ik met Lisette over hoe het gaat. Tot mn verbazing heb ik al 2 liter gedronken! Dat is jaren geleden dat ik dat haalde. Lees: de rode wodka – red bull tijdens het stappen haha. Ook checkt Lisette even hoeveel kcal ik heb gegeten vandaag. Oeps die worst past toch niet in dit dieet!!!! Morgen maar niet meer doen…. Verder loop ik goed op schema.

Na het harde werken van vandaag, ben ik om 4 uur klaar met de beneden etage! Wat zal manlief blij zijn als hij thuis komt. Rond dit tijdstip heb ik het best moeilijk. Ik heb echt trek. Ik drink nog wat glazen limo weg en besluit dat we vroeg gaan eten vandaag. Om 5 uur stipt staan de 2 bruine broodjes met gebakken ei, ham en kaas klaar. Het vult enorm! Als ik de kids naar bed heb gebracht ga ik naar beneden… nu komt het meest lastige deel van de dag. Want ik vind het altijd zooo lekker om op dit moment wat lekkers te pakken. Ik verheug me boven al op wat ik beneden ga pakken hahaha. Mn vriend heeft het ook zwaar. We kijken nog even 2 afleveringen van de serie die we momenteel kijken en gaan dan naar bed. Ik ben zoooooo benieuwd wat die weegschaal morgen zegt.

In de ochtend spring ik uit bed en ga na het plassen meteen op de weegschaal staan. Ik durf bijna niet te kijken en wordt heel blij als ik wel kijk. -0,5 kilo in 1 dag! Bizar. Zal voornamelijk vocht zijn maar toch het is een goed begin!

Ook vandaag ga ik pas rond 10 uur eten en kies vandaag voor 3 cracottes met een iets gezonder beleg. Kipfilet, paturain en komkommer. Qua kcal is dit ongeveer hetzelfde als de 2 met pindakaas.

Lisette is zelfs verbaasd dat ik dit eet: ,,Ik wist helemaal niet dat jij komkommer lust!” haha zo leer je mekaar nog beter kennen!

Ook vandaag ben ik vrij, en dus is vandaag de bovenverdieping aan de beurt haha. Ik probeer net zoveel te drinken als gister. Toen zat ik uiteindelijk op 2,75 liter!

Ik heb vandaag trouwens minder honger! Ik lunch wederom rond 12 uur met een reep. Dit keer de Cranberry. Die is met witte chocola en ook deze is echt lekker!!! Op deze manier mis ik de chocolade echt niet!

De dag vliegt voorbij. Om half 2 hebben we nog een vergadering met onze KPN-coaches en dan moet ik om 4 voor half 3 rennen naar het schoolplein om vervolgens met 2 lege rugtasjes weer naar huis te gaan. Ze gaan allebei bij een vriendje spelen. Ik ben (letterlijk) klaar met schoonmaken en beloon mezelf met een middagje bankhangen, een schaaltje druiven en limonade!

Als mn vriend om kwart voor 5 thuis komt ga ik onze zoon ophalen, onze dochter wordt thuisgebracht en zo ga ik om 5 uur koken voor de kids en eten wij weer een broodje met gebakken ei. Terwijl ik dit typ zit ik bij de kinderen te wachten tot ze gaan slapen en ben ik welliswaar NIET aan het bedenken wat ik straks eens ga eten maar heb ik dorst 🙂

Morgen heb ik een lange dag bij de baas van 7.30-17.00 uur. Wish me luck!

Liefs,
Karin

p.s. voor de liefhebber deel ik in de reacties m’n precieze eetschema.

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Dag 1;
  10.00 uur 2 cracottes met pindakaas = 154 kcal.
  12.15 uur 1 weight care reep chocolade = 212 kcal
  15.15 uur 5 plakjes worst = 260 kcal
  17.00 uur 2 meergranenbroodjes met 3 gebakken eieren, 2 plakjes achterham en 1 plakje jonge 48+ kaas = 521 kcal.
  Totaal 1149,75 kcal.

  Dag 2;
  8.50 uur 3 cracottes met kipfilet paturain en komkommer = 167 kcal
  12.00 uur 1 reep weight care cranberry = 216 kcal
  15.00 uur bakje druiven = 104 kcal
  17.30 uur 2 meergranenbroodjes, 3 gebakken eieren, 2 plakjes achterham en 1 plakje kaas = 521 kcal.
  Totaal: 1033 kcal

Misschien ook leuk om te lezen?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Dag 1;
  10.00 uur 2 cracottes met pindakaas = 154 kcal.
  12.15 uur 1 weight care reep chocolade = 212 kcal
  15.15 uur 5 plakjes worst = 260 kcal
  17.00 uur 2 meergranenbroodjes met 3 gebakken eieren, 2 plakjes achterham en 1 plakje jonge 48+ kaas = 521 kcal.
  Totaal 1149,75 kcal.

  Dag 2;
  8.50 uur 3 cracottes met kipfilet paturain en komkommer = 167 kcal
  12.00 uur 1 reep weight care cranberry = 216 kcal
  15.00 uur bakje druiven = 104 kcal
  17.30 uur 2 meergranenbroodjes, 3 gebakken eieren, 2 plakjes achterham en 1 plakje kaas = 521 kcal.
  Totaal: 1033 kcal