Mommy Friends - Corona

Wel of geen versoepeling van de corona maatregelen?

Vanavond is het dan zo ver, 21 april, wel of geen versoepeling van de corona maatregelen.

19.00 uur zit heel Nederland weer voor de buis als onze Premier Mark Rutte ons weer toespreekt.
Gaan we versoepelen of toch niet? Dat is de vraag die iedereen bezighoud vandaag. Ten minst, mij wel!
Er is vanmiddag al het advies van het Outbreak Managent Team uitgelekt. Hierin staat dat na de meivakantie de kinderdagverblijven weer open gaan samen met het speciaal onderwijs. En dat basisscholen voorbereidingen moeten treffen om het onderwijs weer deels te hervatten.

Hoe of wat Rutte precies zal overnemen blijft de vraag. Er wordt druk gespeculeerd. Dat vind ik dus ook altijd een nadeel van het uitlekken van dingen via de media. Een goede kop erboven en het roept weer van alles op en staat internet weer vol met ellende en verschillende opmerkingen worden erbij geschreven door allerlei mensen. De ene weet het nog beter dan de ander en Mark Rutte 2.0 is al meerdere keren opgestaan.

En toch doe ik ook mee, want tja als dit of als dat. Je gaat je meerdere dingen afvragen terwijl je eigenlijk nog niks weet. Het is een advies en geen definitieve beslissing van onze Premier.
We kunnen dus nu ons druk gaan maken maar ik heb besloten het maar naast mij neer te leggen en mijn mind even stil te leggen.

Ik ga nog even extra te genieten van deze uitdaging: Thuiswerken en een vrolijke peuter om je heen met haar rijke fantasie. Van ondersteuner wordt ik plots een aardreus. Van de werkagenda beland ik opeens in Atohallan en hoor ik naast een telefoon zo nu en dan een mysterieuze stem, waar ik maar niet van weet waar die vandaan komt. Uiteraard galm ik tijdens het mailen even mee. Terwijl Gale ondertussen mijn documenten van tafel blaast. (Jaja je herkent het vast, Frozen 2 is het helemaal en spelen we dus hier de hele dag na.)

Ja wat is het een bijzondere tijd, we zitten in huis opgesloten voor de veiligheid van de medemens, familie, vrienden en onszelf. We merken dat we er eigenlijk best wel uit komen zo met elkaar en dat dat thuiswerken best een opgave is maar onvergetelijk!
Want jemig wat kunnen wij moeders toch een hoop, thuiswerken, thuisscholing, thuisvermaak, huishouden en ga maar door. Wat een combi en wat zal het straks weer rustig zijn op het werk.
Dan denken we in die rust vast nog even terug hoe lastig maar toch ook gezellig het was. Geen peutersnoetjes meer tijdens de werkvergadering via Microsoft Teams in de hoek omhoog komen, jaja die ‘tijdelijke ’collega’s zullen we nog missen straks. Dus beste meneer Rutte misschien toch nog maar ietsjes langer, gewoon voor de veiligheid van Nederland en stiekem ook omdat we er ook wel van genieten, zo als gezin zo dichtbij elkaar.

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien ook leuk om te lezen?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *