Wickey multiflyer speelhuisje

De zomer breekt aan, er is corona en ik wordt steeds dikker…wat is de oplossing? 

Wickey multiflyer! 

Daar zitten we dan, heerlijk in onze tuin. Hij is prachtig mooi. Hoe kan het ook anders met een man met magische groene vingers. Maar voor Femke is er eigenlijk niet veel. Voorgaande jaren kwam ze goed weg met een spulletjes op een kleedje en haar loopfiets. Maar nu merk je dat ze wat mist en dat terwijl ze zo graag buiten is! 

Meestal gingen we ook veel weg, naar het strand, zwembad, speeltuin, monkeytown, voor onze klim en klauter kampioen allemaal helemaal het einde. Maar toen was daar de corona en is alles zo goed als dicht. 

Een speeltuintje als er niemand is durven we nog wel aan. Dus daar kon Femke haar energie nog wel in kwijt. 

Maarja een goede meid is op haar toekomst voorbereid, zoals mijn oma altijd zegt, dus flits ik even in gedachten vooruit. 

Hoogzomer in Nederland, warm, dikke buik, ganzenpas, corona…dat betekent: gebonden aan huis, heerlijk in de tuin dat is prima, maar Femke dan? 

Energie om elke keer naar een speeltuintje te gaan met een temperatuur van 25 en een buik van 8 maanden dik, schat ik in van niet. 

Conclusie: Er moet wat leuks komen in de tuin waar Femke zich kan vermaken en ik gezellig bij haar kan zijn, gewoon in de achtertuin.

Dat is leuk, dichtbij en makkelijk; 3 vliegen in 1 klap. Ook zo’n uitspraak van mijn oma! 

Wat moet het worden? Een schommel? Nee, als er bezoek is ben ik alleen maar zenuwachtig dat er botsingen komen. Ik hoor mijzelf al roepen: “ Kijk uit, pas op! Niet te dicht bij de schommel”.

Een trampoline dan? Die is nogal een hit en als je bij anderen aan het springen bent, is het dan thuis nog leuk? En hoogzomer is het dan niet te warm om te springen? Nee toch nog maar even verder kijken. 

Glijbaan? Ja erg leuk, Femke is ook dol op glijden, dat doet ze achter elkaar. Mmmm kan dat niet wat uitgebreider? Jaaaa een speelhuisje met glijbaan!! Dat is het helemaal!! 

Ik laat hem Femke zien en die is in de Gloria, die wil morgen daar al mee spelen zegt ze. Ach daar twijfelde ik al niet over. Al gaf ze wel aan dat ze er heel graag 1 wilde met een huisje en een dak. 

Goed laatste dealbreaker; di Papa…als het over zijn thuis gaat waar een verandering in het tuinbeeld komt, moet je van goede huize komen. 

En daar begin ik met mijn zeer overtuigende pitch. Mmmm niet slecht denk ik, wanneer ik mijn laatste zin heb uitgesproken. 

Joop bekijkt de tekeningen, we gaan meten en de bestelling gaat de deur uit. Zo gezegd zo gedaan, jaja daar is die weer een van mijn oma haha. Koningin van de spreekwoorden!

Het is natuurlijk coronatijd, zullen we maar zeggen, dus er zit enige vertraging op de lijn. Toch eind april is het zo ver, een zielsgelukkige Femke ontvangt de pakket bezorger en helpt pappa met uitladen. 

Al het hout moet eerst 24 uur uit de verpakking even drogen.

Ik ben de kluts al kwijt en vraag mij af hoe we dit ooit in elkaar krijgen….

Maar gelukkig is Joop hier een kei in, waar zou ik zijn zonder hem. Ik bedenk het wel allemaal maar alleen zou ik het nooit kunnen uitvoeren.

Er moet heel wat gebouwd worden en extra handen zijn zeker aan te raden! Na een dikke dag bouwen is het speelhuis klaar!! 
Wat staat het leuk in de tuin en wat is Femke gelukkig! 

De achterkant verhogen we nog even zodat de buren daar geen last van hebben. 

Nou kom maar door met dat mooie weer, die buik kan groeien hoor, wij zijn er helemaal klaar voor!!! 

Aanrader? Ja, een hele dikke aanrader! 

Heb je ook interesse in dit speelhuisje? Je vind m hier.

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien ook leuk om te lezen?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *