1 April – Toch nog sneeuwpret

Al jaren gaat het mis bij ons… Ben ik niet voorbereid op sneeuw dan ligt er een wekenlang sneeuw ála vorig jaar, ben ik er helemaal op voorbereid (snowboots in de goede maten in huis voor de kids) dan krijgen we geen sneeuw.

Jullie kunnen wel raden hoe mijn voorbereiding op de winter er dus uit zag dit jaar: Voor beide kids mooie nieuwe snowboots al in oktober gekocht, onder het mom van ; ‘nu liggen ze er nog, als we ze nodig hebben zijn ze nergens meer te krijgen’. Resultaat: een sneeuwloze winter en 2 teleurgestelde kinderen…

Tot er vorige week de bizare voorspelling kwam nadat we die prachtige week hadden gehad waarop mijn dochter vroeg of ik het zwembad al ging vullen (en dus ook boos werd omdat ik ‘nee’ zei). SNEEUW hoorde ik overal om mij heen, buienrader bevestigde dit. Op 1 april komt er sneeuw. Ik dacht, nee ik wist zeker, dat ik DE 1 april-grap van dit jaar door had!

Echter, 31 maart in de vroege ochtend lag er iets op de auto wat leek op sneeuw en toen was ik overtuigd: het gaat dus écht sneeuwen! In de avond begon het al, en hard ook. M’n zoon was in zijn nopjes en ging vol enthousiasme slapen.

De volgende ochtend.. Het was zeer, zeer, zeer vroeg. Mijn zoontje stond aan mijn bed om zoals elke ochtend aan mij te vragen of hij al naar beneden mag. Alleen nu zei hij: ,,Mama, ik ben al aangekleed, mag ik naar beneden?” De laatste tijd kijkt hij heel goed naar zijn slaapschaap. Als deze oranje is (5.30 uur) mag hij naar beneden. Ik, met mijn slaperige hoofd, zei dat hij wel naar beneden mocht.

Meneer trok zijn snowboots aan en stond vóór half 6 al buiten te spelen in de sneeuw! Want, later die ochtend vertelde hij dus dat zijn schaap nog rood was toen hij naar beneden ging !

Ach… het sneeuwt maar 1x dit jaar 🙂

Beide kids waren voor half 7 al aangekleed en speelde samen buiten in de sneeuw. Heerlijk toch!

M’n zus belde om 8 uur of ik de slee nog thuis had staan, en even later stond ze met haar oudste zoon (net 3) voor de deur. We wonen bij elkaar in de straat dus dat is in dit soort situaties ideaal!

Met 3 kinderen en mijn zus en ik brachten we mijn kinderen met de slee naar school. De oudste wilde niet op de slee (zó niet cool meer) en dat was maar goed ook want zoveel lag er nou ook weer niet haha.

Op het schoolplein nog een klein sneeuwballengevecht met de kinderen uit de klas en een paar mama’s en toen kon de schooldag beginnen.

Het ritje naar school was net leuk, op de terugweg begon alles al te smelten. We zijn nog 1 rondje geweest met mijn neefjes (3 en 1) en toen was de sneeuwpret van dit jaar alweer voorbij.

Lieve winter, lieve sneeuw: tot volgend jaar. Ik beloof dat ik mij er niet op voorbereid 🙂

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien ook leuk om te lezen?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *