Appelringen met bladerdeeg

Deze hapjes vond ik zo leuk om te maken. En ik vind ze er ook zo smakelijk uit zien. Het zijn net kleine pompoenen. Dit zijn toch echt de smaken van de herfst. Appel en kaneel. Van die heerlijk warme en kruidige smaken. Waar je het liefst een kop warme chocomelk bij drinkt.

Wat heb je nodig voor 4 appel ringen?

1 appel

4 plakken bladerdeeg

2 eetlepels suiker

1 eetlepel kaneel

Ei

Stappenplan appelringen met bladerdeeg 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

En bekleed een bakplaat met bakpapier.

Haal alvast de plakjes bladerdeeg uit de vriezer, en laat deze ontdooien.

Snijd de appel in 4 plakken van ongeveer 1,5 centimeter.

En verwijder het klokhuis met bijvoorbeeld een appelboom of steekring.

Meng in een kommetje de suiker en kaneel goed door elkaar.

Leg de plakjes appel nu aan beide kanten in de kaneelsuiker, zodat er een mooie laag suiker om de appel zit.

Pak nu het bladerdeeg er weer bij, en snijd deze in 8 dunne reepjes.

Neem een plakje appel en wikkel er een reepje bladerdeeg omheen.

Pak een volgend reepje bladerdeeg, lap een stukje over van het vorige stukje bladerdeeg, en wikkel dit om de appel.

Herhaal dit tot de hele appel ring is bedekt met bladerdeeg.

Maak eventueel leuke versiering van het bladerdeeg wat over is.

Klop het ei los, en bestrijk hiermee het bladerdeeg.

En besprenkel met een beetje extra kaneel-suiker.

Bak de appelringen in de oven af voor 15/17 minuten tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn.

Laat ze uit de oven even een paar minuten afkoelen, maar daarna is het smullen.

Dit is toch een herfstachtig feestje voor je smaakpapillen.

Op het tiktok account van Mommy Friends laat ik zien hoe je deze heerlijke bladerdeeg appelringen maakt. 

Buon appetito lieve mensen 

Liefs Rosa 💜

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien ook leuk om te lezen?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *