Sinterklaas pannenkoeken taart 

Dit is toch wel een van de meest betoverende feestdagen in Nederland. De Sinterklaas periode.

Een tijd vol spanning en gezelligheid, voor jong en oud. Van het zetten van de schoenen tot het uitpakken van de cadeautjes. Het zijn toch herinnering die je leven lang meegaan. En nog voor dat die beste man gearriveerd is liggen de pepernoten al in de winkel en kan je al je smaakpapillen verwennen met chocoladeletters en strooigoed.

In de supermarkt vond ik de nieuwe pannenkoeken mix van Koopmans, met speculoos smaak. Deze smaak past natuurlijk helemaal bij het sinterklaasfeest.

Ik besloot er een pannenkoekentaart van te maken, met een heerlijke frisse roomkaascreme. En wat mij betreft heb ik een nieuwe traditie te pakken. Wat ziet deze taart er feestelijk uit, en de kindjes konden mooi helpen om de taart te versieren.

Wat heb je nodig?

– 1 pak Koopmans pannenkoeken mix speculoos

– 550 ml melk

– 1 ei

– 200 gram roomkaas

– 250 ml slagroom

– 2 zakjes vanille suiker

-1 zakje klop fix

– 100 gram pepernoten, grof verkruimeld

– Extra pepernoten en strooigoed voor decoratie

Stappenplan Pannekoeken taart.

Begin met het beslag voor de pannenkoeken. Volg de instructies op de verpakking van de Koopmans pannenkoeken mix speculoos en meng de mix met de melk en eieren. 

Bereid het beslag voor een flinke stapel pannenkoeken en bak ze zoals je gewend bent.

Terwijl de pannenkoeken afkoelen, maken we de roomkaas slagroom crème. 

Klop in een kom de de slagroom stijf, voeg tijdens het mixen de vanille suiker en klopfix toe.

Wanneer de slagroom stijf is voeg je beetje voor beetje de roomkaas toe, en meng deze door de slagroom.

Neem een platte serveerschaal en plaats een pannenkoek als basis. Smeer een royale laag van de roomkaas slagroom crème over de pannenkoek. Strooi vervolgens een handvol pepernotenkruimels gelijkmatig over de crème.

Herhaal deze stap voor de volgende lagen. Stapel de pannenkoeken op elkaar, waarbij je steeds een laag crème en pepernotenkruimels toevoegt, totdat alle pannenkoeken op zijn.

Eindig met een laag van de roomkaas slagroom crème boven op de taart. 

Nu is het tijd voor de versiering! 

Strooi pepernoten en strooigoed boven op de taart. Je kunt je creativiteit de vrije loop laten, en het zo leuk maken als dat je wil!

 Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Hierdoor worden de smaken goed opgenomen en is de taart klaar om te serveren.

Snijd de taart in mooie stukken en serveer deze met een warm drankje zoals warme chocolademelk of een kopje koffie. 

Op het tiktok account van Mommy Friends laat ik zien hoe je deze heerlijke Sinterklaas pannekoekentaart maakt. 

Buon appetito lieve mensen, en geniet van deze mooie tijd.

Liefs Rosa 💜

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien ook leuk om te lezen?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *