Daar gaan we weer!

Vandaag was het weer zo ver, Femke voor het eerst weer naar het kinderdagverblijf. Ze had er erg veel zin in.

Ter voorbereiding bespraken we de avond ervoor met haar de nieuwe regels qua binnenkomen e.d, want dat had het kinderdagverblijf erg netjes en veilig geregeld.Eerst het eerste hek door, vervolgens bij het volgende hek konden we de tuin van de peuter plus groep in. Vanaf daar moest Femke helemaal zelf haar groep op, ik kon niet met haar mee naar binnen.‘Ooh maar dat hoeft niet hoor mamma, ik ben al groot, ik kan dat wel’ zei ze vol trots! En zo geschiede, ik merkte dat ik toch wel zenuwachtig was. Na 8 weken hadden we ons ritme wel weer te pakken. Het was zoeken, vooral de uitdaging werken en een actief kletsende peuter om je heen. Maar we voelde ons veilig en hadden het ook erg gezellig.Creatief stemden mijn man en ik de werkzaamheden af en dat ging na een paar weken helemaal goed!Wat waren we veel samen en daar genoten we ook van, het was druk maar ook heel gezellig! De laatste tijd merkte we wel dat Femke haar vriendjes en vriendinnetjes begon te missen. Want die van het kinderdagverblijf zag ze niet en hier thuis erg weinig. Femke was heel blij dat ze van Rutte weer school mocht! Want als Rutte het zegt dan mag het. Ze had haar juffen ook gemist dus ze was er helemaal klaar voor.En daar ging ze, hups zo, zonder om te kijken! Femke!! Kusje! Riep ik snel.Ja gelukkig die kreeg ik nog en enthousiast kletsend zie ik haar zo de groep binnen lopen. Oooh wat ben ik trots dat ze dat zo zelfverzekerd doet! Traantjes prikken achter mijn ogen, mijn kleine grote meisje.Waren dit echt 8 weken? Nouja dan ga ik maar, ja er moet gewerkt worden, in alle rust, reinheid en regelmaat…we zijn weer een beetje dichterbij ‘normaal’.Maar dat nieuwe ‘normaal’ vind ik toch wel heel spannend en mister Corona vind ik maar eng. Ach eigenlijk ben ik eerlijk gezegd gewoon een beetje bang.Maar dat zal vast gewoon weer even wennen zijn. Waar ik dus toch iets meer moeite mee heb dan die dappere dochter van mij. Veel plezier lieverd! Go and stay safe!

Hoe ging het bij jou?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien ook leuk om te lezen?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *