De wondere wereld van Playmobile

De wondere wereld van Playmobile

Speelgoed dat al bestaat sinds 1974, leuke poppetjes met allerlei bijbehorende accessoires.
Inmiddels ook beschikbaar in allerlei verschillende thema’s voor de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Er zijn ook speciale sets voor de jongere kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 3 jaar.

Mijn dochter is nu 3,5 en altijd gek geweest van kleine poppetjes, voor haar derde verjaardag stond dus ook playmobile op haar lijstje, officieel nog te klein maar wanneer ik erbij ben lijkt mij dit te kunnen. Er zitten vele kleine onderdelen bij dus ik snap wel de neergezette leeftijd. Vooral wanneer er wel nog een kleine rondloopt die van alles in zijn mond stopt is het extra opletten geblazen.

Ik bedenk me dat we gelijk een regel moeten maken. Met playmobile wordt alleen aan de hoge tafel gespeeld. Zo slim van mijzelf, ik kan nu goed het overzicht te houden en de kleine onderdelen blijven ‘redelijk’ op tafel, jaja inderdaad stuitert er natuurlijk wel eens wat vanaf. Maarrrr deze moeder staat op scherp, check!

Wat een fantastisch speelgoed, er zijn zoveel onderdelen en speelsets dat je fantasie flink geprikkeld wordt. We spelen samen verschillende rollenspellen en ook onze vrienden en familie worden gekoppeld aan de verschillende poppetjes. Hilarisch wat een kind allemaal kan bedenken en vlak deze moeder ook niet uit 😉
Ik ben toch nieuwsgierig geworden naar meer, wat is er allemaal te krijgen van Playmobile? Nou echt je kunt het zo gek niet bedenken een mega assortiment!! Van ambulances naar vakantie villa. Een heel zwembad, katten pension, politie wagen, draken, dino’s, elfjes en ga zo maar door.

Opeens valt het mij op dat de dozen rechts in de boven hoek een themanaam hebben. Zo heb je Country ; paarden, boerderij. Citylife; ziekenhuis, school. Family fun; een camper, kampeerders tent, dit vind ik dus alles behalve fun haha… City action; Brandweerkazerne, politie wegversperring, tof voor de boys! Magic, meerminnenfamilie, kristallenpaleis. Dollhouse; groot herenhuis, leefkeuken allemaal lekker zoetsappig roze voor de pink ladies! Enz.
Wat ook handig is, dat aan alle sets die je koopt een nummer gebonden is. Daarmee kun je op nummer zoeken en er wordt soms aangegeven dat je de set kan uitbreiden, deze nummers staan er dan ook bij op de doos. Ideaal, dat scheelt een hoop uitzoeken en hoe leuk is het als je zoon of dochter allemaal uitbreidingsets kan vragen voor zijn of haar verjaardag.
Kortom je kan je lol op en hele dorpen bouwen, maar je kan ook zelf matchen. Want City life kan heel leuk ook met Country of Dollhouse. Mijn dochter en ik besloten dat we nog veel meer van dit wilde hebben en zaten vol ongeloof naar alle plaatjes te kijken. Ooh wat leuk en schattig al die miniatuurtjes.

Het enige nadeel…het is niet zo miniatuur voor je portemonnee, eigenlijk best duur. Maar mamma’s zijn creatief. Regelmatig wordt er weleens een aanbieding aangeboden en ook op marktplaats worden er nog prachtige sets aangeboden. Kijk daar ook zeker eens. Want dat is wel het mooie van Playmobile het houdt zijn waarde, bewaar de doos en je kunt nog een leuk bedrag vragen of je bewaard het voor je kleinkinderen ook te leuk, want dit speelgoed
gaat een levenlang mee.

Conclusie? Een verslaving erbij en gegarandeerd speelplezier! Om zowel te geven als te krijgen.

Dit stuk is geschreven uit eigen enthousiasme over playmobile, van enige vorm van sponsoring is hier (HELAAS 😉 ;)) geen sprake.

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien ook leuk om te lezen?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *