Extra jaar kleuteren

Groep 1 overdoen

Mijn zoon is van November en dus een twijfelgeval voor het wel of niet over gaan naar groep 2 na de zomervakantie.

1e gesprek

Bij het eerste gesprek met de lerares (in januari) liet ze al doorschemeren dat de concentratieboog van mijn zoon niet hoog is. Omdat we in de loop van het schooljaar zouden kijken hoe hij zich ging ontwikkelen was het nog niet zeker dat hij na de zomer naar groep 2 zou gaan. Op dat moment was dat wel een klap, ik verwachtte het niet. Ik wist natuurlijk ook niet wat er van een kind van 4 verwacht werd.

Naarmate het jaar vorderde kon ik me er steeds meer bij neerleggen dat hij een jaar extra zou kleuteren. Hoe dichterbij de zomer kwam, hoe fijner ik het idee vond dat hij wat langer kind kon zijn. Hij is zo speels, en ze moeten al zo vroeg, zo veel, laat hem nog maar een jaartje kleuteren dacht ik.

Corona

En toen kwam meneer Corona om de hoek kijken, en ging hij niet meer naar school. De thuisopdrachten vond hij niks aan en hij wilde gewoon lekker buiten spelen. De juf gaf aan tijdens de wekelijks telefoongesprekken dat dat prima was, “hij is nog zo jong” zei ze dan.

Deze week begint de zomervakantie en alles bij elkaar opgeteld is mijn zoontje 4 maanden naar school geweest, en het is natuurlijk logisch dat je in 4 maanden tijd geen heel schooljaar kan volmaken, en daarbij is hij nog steeds heel speels dus ik had zelf al besloten om hem nog lekker in groep 1 te laten na de zomer. (op het moment dat ik dit tik, staat hij met een blokkendoos op zijn hoofd, mijn laarzen aan en mijn slippers in zijn handen IRAN-man te spelen)

Oudergesprek

En toen belde de juf voor een oudergesprek en bracht ze heel voorzichtig dat het wellicht een optie is om hem tot de herfstvakantie in groep 1 te laten en als hij ineens een ontwikkeling doormaakt dat hij dan alsnog oudste kleuter kan worden.

HELEMAAL PRIMA! Z’n vriendinnetje gaat ook een jaar extra kleuteren. Kunnen ze lekker samen nog een jaar extra spelen ☺️

Hebben jullie ook voor zo een keuze gestaan? Wat hebben jullie besloten en hoe heeft dit uitgepakt?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien ook leuk om te lezen?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *