Mommy Friends - haren wassen

Het drama van het haren wassen!

Tim (4) is echt een super makkelijk kind, tot het op haren wassen aan komt… DRAMA. Gillen, huilen, schreeuwen. De buren zullen wel denken….

Als baby
Van jongs af aan doucht Tim met zijn vader. Omdat Tim ons eerste kind is, heeft papa hem vanaf baby af aan vast gehouden in de douche. Ja, ook toen hij zelf kon staan en lopen bleef dit een ritueel. Het was echt hun moment van de dag samen. Samen spelen en lachen ze heel wat af in de douche. Echter als het aan komt op haren wassen is de pret over. Wellicht omdat Tim nooit alleen douchte toen hij klein was, of omdat hij gewoonweg geen water over z’n hoofd wilt, ik weet de reden niet, maar het feit blijft dat hij helemaal over z’n toeren raakt als hij ook maar denkt dat er een druppel water op zijn hoofd komt.

Zelf douchen
Toen Tim 2,5 was stond hij voor het eerst zelf in de douche. We waren een dagje op het strand geweest en hij zat onder het zand.  We waren met zijn tweeën thuis en geen tijd om op papa te wachten, meneer moest in de douche. En ja, met al dat zand in zijn haren wilde ik dat gewoon gewassen hebben. Laat dat gewoon er maar af, want DRAMA! De hele straat kon horen dat Tim in de douche stond.

We hebben zelfs een speciaal ding gekocht voor z’n hoofd om zijn haar uit te kunnen spoelen maar ook daar moest hij niks van weten.

Toch had mijn man een manier gevonden om spelende wijs Tim zijn haar te kunnen wassen. Het bleef nooit een feest hoor, want het eerste wat hij riep als hij moest douchen was : “niet mijn haren he”. Nu worden kinderhaartjes niet zo gauw vies, dus met 1x per week haren wassen kwamen we wel weg.

Zwemmen
Als we gaan zwemmen herken ik mijn kind meteen! Hij is namelijk het enigste kind waarvan als we weg gaan, de haren nog zo zitten als dat we binnen kwamen, namelijk DROOG. Hij is wel echt gek op zwemmen, als z’n haren maar droog blijven haha. En hadden we hem eenmaal zo ver dat hij na het zwemmen zelf zijn haren ging wassen..presteert meneer het om het zeep in zijn ogen te krijgen, konden we weer van voor af aan beginnen… Oh we hebben wat te stellen gehad met hem!

Washandje
Nu hij 4 is hebben wij ‘het washandje’ geïntroduceerd in de douche. Tim doet het washandje voor zijn ogen en hij doet zo z’n hoofd onder de straal. No problemo meer. Hij staat zelfs te lachen in de douche als ik z’n haren moet wassen!!!

Hij begrijpt nu ook dat er geen water in zijn gezicht komt met het washandje ervoor. Iets wat hij 2 jaar terug nog niet begreep. Maar jeetje wat was het altijd een drama !

Ik ben reuze benieuwd hoe het straks gaat als hij op zwemles gaat..hij zal dat toch echt met zijn hoofd onder water moeten!

Heeft er iemand nog tips, hoe we dit het beste aan kunnen pakken? Of überhaupt tips voor moeders met kinderen waarbij het haren wassen ook altijd een drama is? Laat het in de reactie’s weten!

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien ook leuk om te lezen?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *