Keizersnede

Het is zo ver, de dag van de keizersnee, alias sectio volgens de dokteren

We moeten ons om 7.45 melden op de verloskamers. Als ik de afdeling op kom lopen samen met pappa Joop herinner ik het mij weer. Ook Femke is in dit ziekenhuis geboren. Al weet ik niet meer precies welke kamer.
Pappa Joop weet het wel! Zo fijn die onthoud alles en praat mij tot in detail bij.

Op de gang staan de stoelen nog en het strand behang waar opa Lex en ome Sander met een grote fles champagne stonden. Ja dat is nu in deze corona tijd wel anders. We mogen geen groot gezelschap naast ons bed wanneer de kleine is geboren en we weer op de kraamafdeling zijn. Helaas maar niks aan te doen. We melden ons bij de verpleegkundige en krijgen een kamer toegewezen, nr 783, prima. Het kleine bedje staat al klaar en ik mag mij omkleden.Joop ontdoet zich van zijn jas en als ik mij omdraai schiet ik zo in lach. Hij heeft zijn jas opgehangen aan de infuuspaal haha.
jas aan infuuspaal
De spanning loopt wel erg op! Je bent er nu zo bewust mee en zit er zo naar toe te leven. Alles gaat heel rustig aan. We hadden nog makkelijk een half uurtje langer kunnen blijven liggen opper ik haha. Daar is de verpleegkundige weer! Ze komt me prikken. Ai nasty, in mijn onderarm gaat nooit zo lekker. En helaas ook deze ader rolt ervandoor.Dus mijn infuus gaat op mijn rechter hand bovenop, niet echt een handig plek maar wel een top adertje om te pakken.En hups die zit dan ook in 1x, het blijft altijd even wennen het gevoel en dat je de vloeistof uit het infuus naar binnen voelt lopen. Bbbrrrr.Dan is het wachten tot we op worden geroepen om naar de OK te gaan. Niet veel later is het zo ver. Joop rijdt voorop en de verpleegkundige erachter. Luxe hoor, even een rondje uit rijden.Van de vorige keer weet ik hier niks van, in sneltreinvaart gingen we toen rennend over de gangen.Nu kreeg ik een hele tour aangeboden. Jaja dat is wel een heel verschil tussen een ongeplande en geplande keizersnee. Voordat je de OK opgaat kom je eerst nog in een andere kamer. Een soort “ontvangst hal” en waar je verder wordt klaargemaakt.Ik krijg wat hartplakkers op en Joop mag zich ook gaan omkleden als dokter.Bij terugkomst maak ik gelijk foto’s, ja dit staat hem ook nog! (Note de privacywet…helaas heb ik geen toestemming van meneer Joop om hier de doktersfoto te plaatsen, als je me tegenkomt moet je er maar even naar vragen 😉 sexy dokter Joop!) De anesthesie medewerkers komen binnen. Mijn medisch dossier wordt weer doorgenomen. Check, check, dubbel check. Dat doen ze goed. Ik hoef niet bang te zijn dat mijn teen wordt afgezet ipv een bevalling. Alles is gereed en op de monitor gaat mijn hartslag wat omhoog. Zenuwen ja…Want nu gaat het echt beginnen. We gaan bijna ons mannetje zien.Klik, het bed gaat van de rem en we rijden de OK binnen… Wordt vervolgd…..

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien ook leuk om te lezen?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *