Drievliet met een 5 jarige

Een dagje Drievliet, wie wil dat nou niet?

Een dag voordat de schoolvakantie officieel begon was mijn zoon van 5 al vrij. Omdat ikzelf ook vrij was en m’n dochter van 3 lekker naar het kinderdagverblijf ging hadden we moeder-zoon dag! Ik ging online op zoek naar een leuk pretpark voor een 5-jarige.

Toen Liam kleiner was waren we al eens in de Julianatoren, Plopsaland en in Oud Valkeveen geweest. Omdat Liam nu al 5 is, dacht ik dat het wel leuk was om eens naar een pretpark voor ‘grotere’ kinderen te gaan. Ik twijfelde nog even tussen Drievliet, Duinrell en Slagharen maar nadat ik de website van Drievliet had bekeken was mijn keuze snel gemaakt: Drievliet it is!

Liam had zelf geen flauw idee wat we gingen doen. “Gaan we naar Ballorig?” “Nee, het is leuker dan Ballorig.” “Gaan we op vakantie?” “Nee, dat kan niet he, want dan moeten papa en Nova ook mee.”

Van huis uit was het 3 kwartier rijden, dus dat was prima te doen! Drievliet heeft een groot (vernieuwd) parkeerterrein en via een brug over de snelweg kom je op het oude parkeerterrein uit die voor de ingang van Drievliet ligt. 

Op de parkeerplaats stonden MEGA veel bussen. Ik hoopte dat het op de laatste schooldag (wij vallen in de regio waar dit jaar als eerst vakantie is) rustig zou zijn in het park maar er stonden ontzettend veel kinderen bij de ingang te wachten. Ik zie mijn geest al dwalen. Mijn 5 jarige kleuter heeft nog niet het geduld om overal een half uur in de rij te gaan staan. Bij de kassa konden we zo doorlopen! De gigantische rij die er stond bestond namelijk alleen uit schoolkinderen.

Eenmaal binnengekomen zoekt Liam de eerste attractie uit waar hij in wilt en we sluiten achteraan in de rij. Binnen een kwartier zijn we aan de beurt en Liam geniet volop!


Ook bij de volgende attractie moeten we in de rij wachten. Ook hier zijn we met een kwartier / 20 minuten aan de beurt en ik verbaas me over het geduld van mijn eigen kind! Hij staat rustig te wachten tot we aan de beurt zijn en de voorpret is bijna net zo leuk als de attractie zelf!


We lopen vervolgens helemaal naar het achterste deel van het park. In mijn herinnering is Drievliet echt mega-groot maar in principe is het een klein, maar volledig park. 

Liam besluit dat hij de achtbaan in wilt. In Plosa en in Oud Valkeveen was hij ook al de achtbaan in geweest en hij vond het geweldig dus we gaan in de rij staan. Hij gaat best hard, en dat herhaal ik meerdere keren tegen hem als we in de (korte) rij staan. Ik besluit om vooraan te gaan zitten omdat je daar het minst hard gaat. Eenmaal in de achtbaan houd ik hem goed vast en de rit begint… Hij vind het prachtig! Dat vrolijke smoeltje spreekt boekdelen en als we eruit zijn, moeten we weer! We zijn vandaag 4 keer in deze achtbaan geweest haha. Voor degene die ook heen gaan en niet zeker weet of je kind de achtbaan leuk vind: “De Dynamite Express” is echt een achtbaan om dit uit te testen. Je gaat niet hard naar beneden ofzo, geen scherpe bochten. Het gaat gewoon alleen hard haha.

We gaan door en Liam springt in de Draaimolen. Als hij daaruit komt ziet hij een attractie met water: de “Jungle River”. Als angsthaas voor water wilt hij hier toch in! Als we naar beneden gaan houd ik mijn handen voor zijn ogen zodat er geen water in komt, en ook dit vind hij prachtig! We zijn op de foto gezet en helaas heb ik geen goede foto kunnen maken hiervan maar zijn gezicht spreekt boekdelen!!!! 


We gaan een rondje in de “Monorail”. Vanaf hier heb je een goed overzicht van het park. Liam wilt graag een suikerspin. Ik twijfel of hij dit wel lust maar goed, zijn feestje vandaag!

Na 3 happen kijkt hij mij aan en inderdaad, hij vind het niet lekker haha. Zelf gaat hij op de paardjes en ik eet zijn suikerspin half op. Als ik naar hem kijk, zie ik aan hem dat het goed is dat we naar Drievliet zijn gegaan en niet naar de Julianatoren… Voor dit soort attracties wordt hij echt als een beetje te groot!


We gaan vervolgens nog in het “Luchtballonenrad”. “Liam, weet je nog dat ze met de film van Mees Kees ook in zo een rad zitten, dat is hier!” “Aaahhhhhh, ja! En dat zitten ze ook in deze kleur!” 

De “Watertoren superglijbaan” is ook een hit. Met zo een jute kleedje glij je naar beneden! De eerste keer moet ik mee, maar daarna gaat hij meerdere keren er zelf vanaf.

Verder gaan we nog in de “Tijdmachine” en de achtbaan “Kopermijn”. Die laatste herinner ik mij nog van toen ik zelf klein was. Toch als ik erin zit, is hij enger dan in mijn herinnering. Ik hou Liam goed vast en met mijn andere hand hou ik mijzelf goed vast. Ik gil het uit, en als ik naast mij kijk zit er een doodstil jongetje. “Deze was wel iets te eng mama”. Nou gelukkig want dat vond ik ook haha!

Ik vraag Liam of hij nog in het treintje wilt (“El loco”). “Nee mama, die gaat echt te sloom”. Oke, mijn kleuter is dus echt geen klein kind meer en de vele attracties die er voor “kleine” kinderen zijn hoeft hij echt niet meer in.

We lopen door naar het “Fonteinplein”. Het is een prachtige zonnige, warme dag. Mijn waterrat (niet dus) vermaakt zich hier bijna 3 kwartier!! Vanaf een bankje zit ik hem te observeren en geniet volop van dit jongetje. Wat een heerlijke dag hebben we samen!

Drijf, maar dan ook echt drijfnat komt hij bij me. Gelukkig heb ik droge kleding bij me (TIP!!!!) en doe hem snel droge kleding aan. Hij begint vervolgens een gesprek tegen een wildvreemde vrouw (heeft hij echt niet van mij) en met zijn chippie op schoot sluiten we dag heerlijk af. Als we naar de auto lopen ziet hij nog meer dingen waar hij wel in had gewild. Helaas hebben we geen tijd meer en lopen we naar de auto. We gaan snel Nova ophalen van de opvang en rijden naar m’n werk toe om de dag te eindigen met een barbecue. Wat een gezelligheid!

p.s. Mijn eindoordeel over Drievliet: Dit park is ZEEEER geschikt voor een hele dag vermaak voor een 5-jarige! Zelfs zijn zusje van 3 had zich hier prima vermaakt!

“Mama, dit was nog leuker dan vakantie!” zegt Liam in de auto, vlak voordat hij in slaap valt.❤️

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien ook leuk om te lezen?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *