2 is nee

Ik ben 2 en ik zeg NEE

Ze zeggen wel eens, een jongen is heel anders dan een meisje. In dit geval zeg ik volmondig JA!!!!

Mn dochtertje Nova is in maart 2 geworden. Lang daarvoor kon ze al goed duidelijk maken wat ze wel en niet wilde. Ik dacht toen dat de peuterpuberteit begonnen was. Zat ik er even flink naast! Nova kom je even haren kammen ? NEENova kom je even aankleden ? NEENova wil je wat drinken ? NEENova wil je het zelf doen ? ( ik dacht dit is DE oplossing) NEE Op alles wat ik van haar vraag zegt ze NEE.Waar ik in het begin (hahahaha) nog wel eens de strijd met haar aan ging, want ze moet toch een staartje in, ben ik daar ondertussen mee gestopt. Dat resulteerde afgelopen woensdag in een hilarische situatie op het kinderdagverblijf. Nova wilde dus voor de zoveelste keer niet aankleden en geen staart in, wat zeg ik, niet eens haren kammen.Ik dacht s’morgens erg slim te zijn en haar meteen toen ze wakker werd aan te kleden. Gevalletje, net wakker, nog geen fut om tegen te stribbelen? Aankleden doen we altijd na het broodje eten omdat ze nogal kan knoeien (Goh, van wie zal ze dat hebben, papa?). Ik kwam een heel eind, namelijk een schone luier! Nu het broekje aan… onder zwaar protest kreeg ik dat broekje aan. Ik daarna snel naar beneden want ze was alweer haar acteerkunsten laten zien… GTST mochten jullie nou iemand zoeken die hysterisch kan huilen om niks, bel me! Ik heb een peuter van 2 in de aanbieding. Wonderbaarlijk stopte ze na een kwartier met huilen 😃 en nam papa haar mee naar beneden. Het was inmiddels half 8 en dat betekend dat papa naar z’n werk gaat, dus dat shirtje en d’r haartjes zal ik moeten doen zonder hulplijn… Nou dat kan je dus vergeten. Zelfs met : “Kom doen we je shirtje aan en gaan we daarna op de fiets” kreeg ik een duidelijke NEE naar mn hoofd geslingerd. Goed dan niet schat, hup sandalen aan (gelukkig dat mocht wel) en dan ga je zo maar op de fiets. Nou daar rij je dan, als moeder zijnde met je kind op de fiets: geen shirt aan, haren niet gekamd en dat om 8 uur s’morgens. Gelukkig was het al warm! De leidster van het kinderdagverblijf keek raar op toen Nova topless, maar blij aan kwam rennen. ” Goh, Nova waar zijn je kleren?” Uhhh ja hier 😅… ze wilde niet dus voordat ik een uur drama heb dacht ik doei dan toch niet 😬“Ohhh, ik ben 2 en ik zeg nee fase?”. Ja nogal…. 🙈 Nou doei schat, dikke snotkus (thanks Rutte dat ze ondanks die snotneus toch naar het kinderdagverblijf mag).

Buiten, bij het raam zwaaien we nog even… Nova staat heel blij, met een t-shirt aan en een staartje in, uitgebreid te zwaaien. Tot vanmiddag lieverd ❤

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien ook leuk om te lezen?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *