Jaloers op m’n man en s’morgens kan ik hem wel wat.

s’ Nachts ben ik jaloers op mn man en s’morgens kan ik hem wel wat!

Toen onze kinderen nog 2 a 3 keer per nacht kwamen voor een flesje waren we een goed team! 1 verschoonde de luier en de ander maakte het flesje. Zeker in de eerste weken, als je bij elke luier moet temperaturen enzo, is dat erg praktisch. Tot er een moment kwam dat dat allemaal niet meer hoefde en het puur nog om een flesje ging. Mijn man wordt slecht wakker s’nachts. Je kunt een toeter naast z’n oor houden en hij slaapt gewoon door. Fijn voor hem, super irritant voor mij. Ik ben namelijk 5 minuten bezig om hem wakker te schudden voordat hij in staat is om zijn ogen open te doen.

Ik had daar al snel genoeg van en besloot hem te laten slapen en dat flesje zelf te geven. Ik was immers sneller klaar om het zelf te doen, dan hem wakker te maken. En daarbij, hij kan altijd zo klagen s’morgens dat hij dan moeite heeft om s’nachts weer in slaap te vallen.

Toen bleek dat onze baby met een jaar nog 2 keer per nacht wakker werd, bleef ik dat in mijn eentje doen. Ja, dat is zwaar, maar ik heb het moeilijker met een mopperende partner dan met een kind een flesje geven om daarna zelf weer makkelijk in slaap te vallen.

Wat is dat toch he, dat je je als moeder zo verantwoordelijk voelt en dus alle verantwoordelijkheid op je neemt. Jij slaapt slecht, wordt een keer of 2 a 3 wakker per nacht voor je kindje en hij maar mopperen dat hij slecht geslapen heeft en moe is.

Vanochtend was het weer zo ver. Onze kinderen zijn 5 en 3 en de oudste slaapt altijd goed. Soms heeft hij wat dromen of groeipijn, maar voor de rest is het een goede slaper en een vroege vogel die om 6 uur wakker word. De jongste van 3 slaapt slechter. Hij wordt nog een keer of 3 wakker per nacht en huilt daarnaast veel in zijn slaap. Tot hij 2 was ging ik er bij elk huiltje direct uit, en trof hem dan regelmatig slapend aan. Daar ben ik dus mee gestopt. Ik ga er pas uit als hij door huilt. Dat is dus zo een 2 a 3 keer per nacht. En ja, dat doe ik dus alleen. Ik ben sneller klaar om even naar hem toe te lopen, te troosten om vervolgens weer te gaan slapen dan dat ik mijn man wakker moet maken. Daarbij ik ben toch al wakker dan.

Goed terug naar vanochtend, nou ja doen maar vannacht. De oudste was wat huilerig. Ik dacht omdat hij droomde, maar hij werd wakker en zei dat hij groeipijn had. Dan kruip ik ernaast en wacht tot het over is en hij slaapt. 10 van de 10 keer komt het dan voor dat ik ondertussen ook in slaap val :). Tot ik wakker wordt van onze jongste zoon die begint te huilen. Hup ik spring, naja zachtjes kruip ik uit zijn bed, en sta naast het bed van de jongste. Als hij stil is kruip ik, in mijn ondertussen ijskoude bed en trek de dekens over mij heen. Als ik net 2 tellen lig, begint de jongste weer met huilen. Pfff hup ik weer uit bed, terwijl mijn man heeeeerlijk ligt te slapen en er geen idee van heeft wat een beroerde nacht het is. Dat ging door tot een uur of half 3 en kon ik eindelijk gaan slapen. Als het kwart voor 7 is wordt ik wakker van mijn oudste zoon en hoor ik mijn man in de douche. Ik heb altijd zo een moeite met opstaan als ik zo een k*t nacht heb gehad en blijf dus nog even lekker liggen met mn oudste zoon in mn armen. Als de jongste wakker wordt is mijn man klaar met douche en staat bij de trap; “Nou, dan ga IK maar naar beneden” Mijn irritatie schiet meteen van 0 naar 100 in 1 seconde en ik flap er dan sarcastisch uit: “Goh schat, heb je lekker geslapen. Nee het was weer zover en kon pas om half 3 gaan slapen”. “O.” zegt hij dan.

Nou op die momenten dan kan ik hem wel wat…. Ik ben de halve nacht bezig met onze kinderen, hij ligt lekker te tukken, pakt s’morgens een douche en peert m naar zijn werk. Zonder te vragen hoe mijn nacht geweest is. Jaloezie en irritatie tegelijkertijd……

En dan zeg ik maar niks over de dagen dat hij om 8 uur naar bed gaat omdat hij zo moe is. 😔😴

Lieve mama’s hoe doen jullie dit? Is het überhaupt herkenbaar?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Ik heb een zoontje van 2,5 weken en die moet dus nog regelmatig een fles en een schone luier in de nacht. Omdat ik nog verlof heb en mijn vriend moet werken, doe ik dat. Gelukkig slaapt ons dochtertje van 1 jaar en 10 maanden meestal erg goed. Ik ben herstellende van een keizersnede en doe naast de zorg voor de kinderen, ook de huishouding. Mijn vriend zit nog een beetje de kraamvrouw te spelen en valt regelmatig voor of na het eten in slaap op de bank. Iets wat hij voorheen nooit had. Blijkbaar gaat er dus iets mis bij ons. Hahaha. Gelukkig heeft mijn vriend het wel in de gaten en doet zijn best om zo veel mogelijk te helpen.

  2. hahahaha de man die de kraamvrouw speelt 😂 ik denk dat vrouwen sowieso sneller geneigd zijn snachts voor de kinderen te zorgen. hier is dat tenminste wel zo, en ook in het begin omdat je dan denkt ‘hij moet morgen werken en ik ben vrij’. terwijl ik een dag werken minder pittig vind dan een dag met de kinderen hoor haha

  3. Ik ben een thuismoeder en mijn partner werkt fulltime dus doe ik de nachten indien nodig nog (daar ze bijna 19 maanden is) en gun ik hem 1 uitslaapochtend op 1 van zijn vrije dagen maar hij steekt ook geregeld een handje nog toe met grote boodschappen te doen of zelfs te poetsen of zo daar ik helaas ziek ben en vandaar ook thuis ben. Ik zou duidelijk eens in gesprek gaan met mijn partner als ik in jouw situatie zou zitten. Kinderen heb je helaas 24/7 365 dagen per jaar. Van nature uit ga je als moeder sneller reageren maar dat betekent niet dat hij onder zijn vaderlijke zorg onderuit kan glippen.

Misschien ook leuk om te lezen?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Ik heb een zoontje van 2,5 weken en die moet dus nog regelmatig een fles en een schone luier in de nacht. Omdat ik nog verlof heb en mijn vriend moet werken, doe ik dat. Gelukkig slaapt ons dochtertje van 1 jaar en 10 maanden meestal erg goed. Ik ben herstellende van een keizersnede en doe naast de zorg voor de kinderen, ook de huishouding. Mijn vriend zit nog een beetje de kraamvrouw te spelen en valt regelmatig voor of na het eten in slaap op de bank. Iets wat hij voorheen nooit had. Blijkbaar gaat er dus iets mis bij ons. Hahaha. Gelukkig heeft mijn vriend het wel in de gaten en doet zijn best om zo veel mogelijk te helpen.

  2. hahahaha de man die de kraamvrouw speelt 😂 ik denk dat vrouwen sowieso sneller geneigd zijn snachts voor de kinderen te zorgen. hier is dat tenminste wel zo, en ook in het begin omdat je dan denkt ‘hij moet morgen werken en ik ben vrij’. terwijl ik een dag werken minder pittig vind dan een dag met de kinderen hoor haha

  3. Ik ben een thuismoeder en mijn partner werkt fulltime dus doe ik de nachten indien nodig nog (daar ze bijna 19 maanden is) en gun ik hem 1 uitslaapochtend op 1 van zijn vrije dagen maar hij steekt ook geregeld een handje nog toe met grote boodschappen te doen of zelfs te poetsen of zo daar ik helaas ziek ben en vandaar ook thuis ben. Ik zou duidelijk eens in gesprek gaan met mijn partner als ik in jouw situatie zou zitten. Kinderen heb je helaas 24/7 365 dagen per jaar. Van nature uit ga je als moeder sneller reageren maar dat betekent niet dat hij onder zijn vaderlijke zorg onderuit kan glippen.