Recept Bloemkool ovenschotel met rösti
Voor mij werkt koken als een heerlijke uitlaatklep. Ik kan er perfect mijn creativiteit in kwijt.
Ik ben geen kok, en heb ook geen kookopleiding gevolgd. Maar koken is wel mij grootste hobby. En ik kan ook uren verdwalen op internet opzoek naar nieuwe ideeën om te koken of te bakken.
Zo kwam ik een recept tegen van “lekker en simpel”.
En was zo verrast door deze leuke combinatie, een overschotel met rösti rondjes er bovenop.
Aan dit superleuke recept heb ik mijn eigen draai gegeven, en maakte er een bloemkool ovenschoten met rösti van.
Bloemkool, daar zijn mijn kids dol op. Dus dit moet wel een schot in de roos zijn toch?
Wat heb je nodig?
1 Bloemkool
2 Uien
1 Paprika
2 knoflooktenen
500 gram gehakt
Rösti rondjes
Geraspte kaas
2 el crème fraiche
Kerrie poeder
Uien poeder
Zout
Peper
Stappenplan bloemkool ovenschotel:
Begin met het verwarmen van je oven, 200 graden hetelucht.
Snijd de bloemkool in roosje, en kook deze voor 10 minuten beetgaar.
Snipper ondertussen een ui fijn, snijd de paprika in stukjes en pers de 2 knoflooktenen.
Verhit in een ruime pan een flinke scheut olijfolie.
En fruit hierin eerst de ui en paprika.
En na zo een 2 minuten mag de knoflook er ook bij.
Rul het gehakt, en breng op smaak met kerriepoeder, uienpoeder, zout en peper. (Dit heb ik geheel naar eigen smaak gedaan)
Voeg dan de 2 eetlepels crème fraiche aan toe, en roer dit goed door.
En roer als laatste de bloemkoolroosjes door het gehakt.
Schep dan alles in een ovenschaal.
En strooi een handje geraspte kaas over het gehakt.
Leg nu de rösti rondjes op het gehakt, en bestrooi met nog een beetje geraspte kaas.
Zet de ovenschaal in het midden van de oven.
En bak voor 25 minuten, zodat de rösti rondjes lekker goudbruin kunnen worden.
Ik word heel erg enthousiast vindt dit soort leuke recepten. Mijn kindjes dachten er anders over. Dit is niet de bloemkool die ze bedoelde. Het werd met lange tanden geproefd, herkauwd en aan de kant geschoven. Om vervolgens toch nog maar een keer de bloemkool eruit te pluizen, want zo vies was het toch niet.
We gaan dit gewoon nog een keer maken, dan is het vast nog lekkerder.
Wil je zien hoe ik dit maak? Kijk dan zeker de TikTok versie!
Buon appetito lieve mensen
Liefs Rosa 💜
Reacties