Oh nee daar staat dat schoentje weer

Sinterklaastijd is voor ons wel echt: “The most wonderfull time of the year”

Als kind was ik wel echt super fan van Sinterklaas, ik stond dan als twirlmeisje op de kade te wachten totdat de boot aankwam met daarop de Sint en zijn pieten. (dat mijn vader die boot bestuurde.. daar kwam ik pas jaren later achter)

Het was altijd een beetje magisch, je stond daar te wachten en als Sinterklaas dan aan wal kwam, dan kreeg je zo’n lekkere warme hand van de Sint en dan kon je die hele verdere optocht weer aan. En daarna voor de stoet uit achter de fanfare aan.. Ja de Sinterklaasoptocht heeft altijd een speciaal plekje in mijn hart gehouden.

Toen Raisa nog geen jaar was, stond ik natuurlijk ook langs de route te wachten totdat de Sint voorbij kwam, dit was trouwens diezelfde route als die ik vroeger zelf marcheerde. En ook Raisa vond het meteen geweldig, snoepjes, zwarte pieten, sinterklaasmuziek en andere kindjes. Ogen te kort. En de jaren erna gingen we ook altijd naar de optocht in Vlissingen en dan bleven we net zolang totdat de bus naar het grote pietenhuis vertrok. Dan was het altijd groot feest in het centrum en kon je met al de pieten op de foto. Raisa telt het hele jaar af naar het moment dat het Sinterklaasjournaal weer begint. En we lazen het hele jaar geregeld Sinterklaasboeken voor… Heerlijk! Deze tijd maakt de kou weer een beetje goed!

Ja jullie lezen het goed: Lazen… Want ja.. er komt een moment dat je HET moet gaan vertellen, maar wanneer doe je dat?

Met Buikpijn en ertegenop zien tot en met, vertelde ik vorig jaar september Raisa was toen 8 jaar en 6 maanden, onderweg in de auto toen we van een vlog opnemen afkwamen, het grote geheim. Maar waarom juist nu? Ze moest dit jaar een surprise gaan maken én omdat ze zich al zo dom voelde ivm haar leesprobleempjes, wilde ik niet dat ze er op school achter zou komen, of dat ze achter haar rug om zouden praten. Dus heb ik ons moment gepakt en het haar in alle veiligheid verteld.

Maar oh… wat was ze verdrietig (en ik stiekem ook) Maar mama, dan…? Toen kwamen al de vragen. Maar ze is nog steeds een even grote fan en droomt nog lekker mee met het Sinterklaasjournaal.

En ook haar kleine zusje Roozmarijn is helemaal fan van Sinterklaas, ze wordt zó blij van haar schoentje zetten dat ze hem in de middag al klaarzet bij de deur. Dat ik denk: ‘Oh nee daar staat dat schoentje weer’ En soms zit er wat in en soms ook niet, maar ik verdeel de cadeautjes van pakjesavond zo, op deze manier, ook een beetje, zodat ze op pakjesavond niet teveel krijgen. Van sokken, tot een kinderlippenstiftje. Elke keer is ze zo blij met iets kleins van Piet… En Raisa had met haar Youtube-droom ook de droom om een Sinterklaasverhaal/-film te maken net als de Youtube-zusjes waar ze zo fan van is, daarom hebben we vorig jaar ook onze eerste grote Sinterklaasfilm/-vlog opgenomen en dit jaar onze tweede. Twee Sinterklaasverhalen waarin de kinderen alle drie helemaal opgaan in het sprookje. (want mama wist het verhaal maar de kindjes niet 😊 ) Het sprookje dat De Sinterklaastijd heet. En wij verspreiden de magie en de glimlachjes graag, dus kijk hem met je kinderen en geniet met ons mee. En we zijn heel benieuwd hoe jullie kindjes hem vinden! (links staan onderaan)

Wanneer hebben jullie hét verteld en vonden jullie dat ook zo lastig? En hoe vaak mogen ze bij jullie de schoentjes zetten?

Liefs van ons

Ps: je kunt ons en onze avonturen ook volgen op Instagram, Facebook en Youtube.

Dit jaar: De verdwenen schoentjes van de Zeeuwse Zusjes 💕 #vlog113 #sinterklaas – YouTube

Vorig jaar: De Zeeuwse Zusjes zoeken Sinterklaas 💕 – YouTube

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien ook leuk om te lezen?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *