Oranje Halloween soep
Halloween is een feest dat wij elk jaar vieren, een echte traditie met goede vrienden en al onze kinderen.
Wat een paar jaar geleden klein begon met een gezellig etentje, is uitgegroeid tot een echte feestdag waar we allemaal elk jaar naar uit kijken.
De kinderen vinden het geweldig. Ze mogen zich verkleden, het huis wordt versierd met allemaal griezelig decoratie, en uiteraard worden er pompoenen uitgehold. We eten gezellig met elkaar. We spelen bingo, en de sluiten de dag af met een disco.
Ik kan niet anders zeggen dat ik dit een heerlijke traditie vind.
En als er 1 kleur is die bij Halloween hoort, dan is dat natuurlijk oranje. Met die gedachte heb ik deze soep gemaakt.
Zoete warme smaken van zoete aardappel en wortel, en een stoere kruidige smaak van chorizo.
Wat heb je nodig ?
2 zoete aardappels, geschild en in blokjes gesneden
2 grote wortels, geschild en in plakjes gesneden
2 uien
3 tenen knoflook, gepeld en fijngesneden
250 ml kookroom
1 liter groentebouillon
150 gram Chorizo, ontvelt en in fijngesneden blokjes
Olijfolie
1 klontje boter
Stappenplan oranje Halloween soep
Begin met het uitbakken van de chorizo.
Pak hier voor een soeppan, en verhit deze op middelhoog vuur.
Voeg een klein scheutje olijf olie toe, en bak hierin de chorizo knapperig en bruin.
Haal dan de chorizo uit de pan, en laat het uitlekken op keukenpapier.
En in deze pan ( met nog de olie en smaken van de chorizo ) mag een klontje boter toegevoegd worden.
En fruit hierin de uien tot ze zacht en goudbruin zijn geworden, en bak dan kort even de fijngesneden knoflook mee.
Doe de zoete aardappelen en wortel in de pan, en roer dit goed door.
Voeg de groentebouillon toe, en breng dit aan de kook.
En laat dit lekker pruttelen tot de groente zacht zijn, dit duurt ongeveer 20 minuten.
Haal nu de pan van het vuur, en gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren.
Voeg nu de kookroom toe (gebruik niet meteen alles, je kan ook een beetje gebruiken voor de garnering)
Breng de soep op smaak met zout en peper en roer even goed door.
Doe de uitgebakken chorizo ook in de soep, dit is nog lekkerder als de soep nog wat langer heeft kunnen rusten en de smaken erin getrokken zijn. Serveer de soep ook met de uitgebakken chorizo als garnering.
De combinatie van zoet en hartig vind ik in dit gerecht zo leuk en verrassend.
En door met de kookroom een spinnenweb te maken, heb je meteen een leuk Halloween gerecht.
Buon appetito lieve mensen
Liefs Rosa 🧡
Reacties