Wanneer zwanger worden opeens niet lukt.

Dolgelukkig zijn wij als onze zoon Jamie wordt geboren in 2016. Na een pittige babyperiode besluiten wij, dat wij graag ons gezin willen uitbreiden met nog zo’n fantastisch exemplaar. Ja onze genen zijn een geniale match, soms wat explosief maar zeker het uitbreiden waard. 😉

Na 1,5 jaar besluiten we te stoppen met de pil en er voor te gaan. Jamie was na een kleine 5 maanden raak, dus hoe lang kon het duren… Meestal komt de tweede toch echt eerder, maar laten we niet overmoedig worden.

Na 6 maanden is het nog steeds allemaal erg stil in mijn baarmoeder, we besluiten toch een aanmelding bij de gynaecoloog aan te vragen, want wie weet heeft de keizersnee wat aangericht.

Helaas 3 maanden wachttijd, maar goed we mogen komen. Na het hele verhaal aan haar te hebben verteld gaan we toch de medische molen in om het een en ander uit te sluiten en ons gerust testellen. Want het kan soms voor komen dat het wat langer duurt maar inderdaad het merendeel wordt snel zwanger als je al eens zwanger hebt mogen zijn.

De testen worden gedaan….uiteindelijke uitslag…onverklaarbaar verminderd vruchtbaar….BAM

We zijn inmiddels 1,5 jaar verder en de eerste vragen beginnen nu regelmatig te komen.

“Wanneer komt de tweede?”

“Hou je het er maar bij eentje?”

“Zou wel leuk zijn he een broertje of een zusje voor Jamie, je mag wel opschieten”

En ga zo maar door, regelmatig stond ik met mijn mond vol tanden en wist niet wat te zeggen. De ‘inner cirkel’ was wel op de hoogte maar voor de rest ging het niemand toch iets aan?

Toen we richting de twee jaar gingen we terug naar de gynaecoloog om te bespreken of er nog een andere optie was die ons kon helpen; en dat was er, in de vorm van IUI.

Met het slikken van de hormonen ging er een wereld voor mij op, hoe bizar dit, ik voelde mij gelijk een stuk fijner. Het prikken ging mij gelukkig ook goed af. Ik had veel vertrouwen omdat ik mij zo goed voelde. Dit moest gaan lukken. En ja hoor, dat deed het!!!

Wow de eerste poging en gelijk raak! Heel dankbaar en blij zijn wij dat we nog een keer deze wondere wereld in mogen gaan.

Ook denk ik terug aan al die vrouwen die nog wachten op een positief bericht op de zwangerschapstest, wat een volharding en kracht in deze mommies (to be) want dit is alles behalve makkelijk. Helemaal met al die nieuwsgierige mensen met hun directe vragen.

Werd jij snel zwanger? En heb jij ook veel vragen vooraf gehad?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien ook leuk om te lezen?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *