37 weken, hittegolf en dikke voeten!

Ik als zomerkind vind het heerlijk! Deze leeuw geboren in de zomervakantie is dan ook blij met zon, hete temperaturen en vakantie.

Verlof voelt, wanneer je zwangere lijf het toelaat toch als een soort lange vakantie. En laat die bij mij nu net midden in de zomer vallen. Jaaa daar werd ik toch wel heel blij van. Wat een lucky basterd ben ik toch!Ik zag mij al helemaal zitten, zon gebruind, zonnebrilletje op, voetjes omhoog en een ijsje in de hand.Nouuuuuuuuu van die insta reality kom ik nu na 4 dagen inmiddels wel terug 😑 De eerste dagen ging het wel prima, echt zooooo genoten en veel plezier gehad!Ik kijk de geweldige kiekjes terug toen we heerlijk verkoeling vonden en voelde. Echt vakantie!Omdat er natuurlijk Corona is (ja wij zijn er wel klaar mee, maar Corona is nog niet klaar met ons aldus Rutte) was het nog een hele uitdaging om een rustige kindvriendelijke waterverkoelingsplek te vinden. Het strand viel al af, veeeeeel te druk en dat is vragen om corona uuh ellende. En buiten dat, die hoge berg op en af is nu echt niet voor mij weggelegd, om nog maar de zwijgen over de muien en het kwijtraken van je kind. Nee dat is alles behalve relaxt.Goed verder kijken dus, we hebben een badje in de tuin maar het is wel fijn om je volledige lijf even onder te dompelen. In theorie zou het kunnen in dit badje maar dan krijg je zo’n aangespoelde walvis effect dus ik besloot toch nog even verder te denken. Het Uitgeestermeer is nu ook gewoon te druk dus ook dat durf ik niet aan.Noem me een schijterd maar met die naderende bevalling heb ik inderdaad gewoon wat meer angsten. (Of dit terecht is of onterecht mag je zelf bepalen maar ik heb ze nou eenmaal)Ala inspector gadget vind ik na veel zoeken, een stukje rijden hiervandaan een recreatieplas. Ik ga een poging wagen, als het te druk is pak ik de spullen weer en ben ik weg. Zo gezegd zo gedaan! Met 3 liter water, broodjes, wat lekkers en met mijn verzameling opblaasbanden gaan we die kant op. (Ooh zo leuk vind ik die dingen en blijf ze dan ook kopen, eenhoorn, kikker, papegaai, pauw, noem maar een dier en ik heb het! Volgens Joop heb je er aan 2 genoeg maar dat gaat bij mij niet op! Kost ook geen drol die dingen, al vind Joop dat dat argument dan weer niet opgaat…anyway ik vind ze enig en neem ze dan ook altijd mee!) mocht je je ooit afvragen wat je mij moet geven als cadeau, met zo’n opblaasbeest zit je altijd goed!Tip van Flip, schaf ook even een pomp aan want dat opblazen blijft een dingetje 😜 Google Maps aan en we rijden zo naar de plek toe en bij aankomst vragen we ons af of we wel goed zitten. Er staan namelijk maar 2 auto’s….dat kan nooit want de wegen naar de strand zijn al afgesloten.Naja volgens Google is dit het echt, dus we pakken de tassen en lopen het laatste stukje verder. We zien dat we toch echt goed zitten en stationeren ons op het gras.De eerste plons is onbetaalbaar! Heerlijk verkoelend en samen met Femke dobberen en spelen we heerlijk in het rond. Tegen het middag uur komen er nog een paar families aan maar ze zijn bijna op 1 hand te tellen. Ik ben echt verbaast! Er zijn toiletten een klimtoestel en een strandje die zo afloopt het water in. Echt ideaal, kinderproof en coronaproof!!!Ik kan Femke prima in de gate houden en bekroon deze plek dan ook tot nog 1 van de heerlijke onontdekte plekjes van NL.Super ook dat zachte windje wat er staat en deze zomervrouw geniet volop. Femke is heerlijk aan het spelen, zwemmen en ik hoef mij geen zorgen te maken over het oplopen van een zonnesteek. Ze is heerlijk verkoeld. 1-0 voor de Schinkeltjes!Stressloos gaan we halverwege de middag weer naar huis en ploffen thuis nog even in het badje. Gewoon om het af te leren. Die eerste 4 dagen zijn we dus prima en gezellig door gekomen maar het wordt nu wel pittig. Ik ben de 37 weken gepasseerd en langzaam begin ik te veranderen in Shrek, OMG hoe dik kunnen die voeten worden eigenlijk? Binnen is het 27 graden en ik krijg de temperatuur niet lager. De hittegolf maakt er 1-1 van.Pfft, die drukkende idiote warmte komt je huis binnen gedrongen en lijkt het alsof je woont in een crematorium ipv een huis. Vreselijk!“Overdag is zij een liefhebbende gezellige moeder maar in de avond veranderd zij in een zwetende bulderende beest met voeten ala Shrek!”

Jees wat is het heet!!! Respect voor alle mama’s die nu zwanger zijn en waar vast ook het zweet in straaltjes vanaf loopt. Je weet niet waar je het zoeken moet en dat frustreert gewoon. Gelukkig heb ik een ventilator boven het bed (thank you great husband!) maar zelf op standje helikopter geeft het nog niet genoeg verkoeling.Ik zie alweer op tegen vannacht…zweten als een otter, zooo vrouwelijk ook voor je vent…en omdraaien is een hel om te doen.Dan denk je misschien, Lies dan blijf je toch zo liggen? Maar dat kan dus niet omdat: A het pijn gaat doen in de heupen en B die kant helemaal oververhit raakt.1-2 voor de hittegolf.Maar het aller aller aller ergste is als je dan uiteindelijk, godzijdank, in slaap bent gevallen….je wakker wordt omdat je moet plassen!!!!!!!! Aaaarrgggghhhhh1-3 voor de hittegolf. Volgens de weerman zijn het nog 2 dagen, normaal zou ik huilen want dan vind ik dit veel te lekker (overigens alleen als ik vrij ben hoor!) maar nu ben zo’n klagende Nederlander.Dit is gewoon na al 4 dagen even teveel van het goede, maar alleen omdat ik zwanger ben hoor, kom vooral volgend jaar terug!Ik kijk er nu al naar uit met mijn wijntje in de hand, zonnebrand, zonnebrilletje en opblaasbaarst.Maar voor nu adios hittegolf, je hebt gewonnen! Revanche next year.

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien ook leuk om te lezen?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *