“Dit is een perfecte match”

Mommy Friends vind het belangrijk dat succesverhalen gedeeld worden. Vandaag het verhaal van Lieke (30 jaar, moeder van 1 dochtertje(2) en getrouwd met Mike)

Het is April 2020 als Lieke bevalt van haar dochtertje. Het is aan het begin van de 1e lockdown van de Corona. In haar kraamtijd mocht zij geen kraamvisite ontvangen. Na haar verlof werd haar contract niet verlengt en zat Lieke heel vaak alleen thuis met haar baby. Voor de zwangerschap was Lieke erg close met haar collega’s maar door het verliezen van haar baan verwaterde dat contact.

 ,,Zij zaten in een andere levensfase, geen kinderen en gingen veel stappen. Tsja, als je zwanger bent en moeder word dan doe je dat niet meer.” 

Naast haar collega’s had Lieke één andere vriendin, maar deze vriendin had nog geen kinderen. En daar buiten had ze eigenlijk niemand. Dat alles maakte dat zij zich eenzaam voelde en behoefte had om haar sociale netwerk uit te breiden. (Wist je dat 56% van de moeders met een kind onder de 5 jaar deze gevoelens van eenzaamheid ervaart?!)

,,Ik ging toen googlen; ‘hoe zoek ik vrienden’, en toen kwam Mommy Friends naar boven”.

Lieke vult haar profiel zo volledig mogelijk in, schrijft een persoonlijk stukje wie ze is en wat ze leuk vind. Ze bezoekt een aantal groepen die Mommy Friends faciliteert maar om één of andere reden durfde zij niet het initiatief te nemen om een andere moeder een berichtje te sturen.

Gelukkig kreeg zij al snel een berichtje van Kimberley, een moeder die vlakbij woont.
,,We hebben een tijdje berichtjes heen en weer gestuurd. Toen zijn we overgestapt op Facebook Messenger, toen naar spraakmemo’s en uiteindelijk stuurden we ook filmpjes heen en weer over onszelf en de kinderen. Dat hebben we ongeveer 3 maanden dagelijks gedaan, toen ik op een dag zei: ‘Ben je thuis? Dan kom ik nu een bakkie doen’. Toen ben ik in de auto gestapt en heengegaan.”

Ondanks dat Lieke in eerste instantie geen berichtjes durfde te sturen, was zij nu wel degene die het initiatief nam om bij Kimberley langs te gaan.
,,Als het dan ongemakkelijk zou worden kon ik weg gaan, onder het mom dat mijn moeder belde. En als ze dan bij mij thuis had gezeten had dat niet gekund.”

Gelukkig ging alles vanzelf en werd het niet ongemakkelijk. Omdat Lieke nog vast zat aan de slaaptijden van haar dochter moest ze na 2 uur naar huis.

Na deze eerste keer hebben de twee elkaar nog veel gezien en hebben dagelijks contact. Ze doen veel samen, met de kinderen én de mannen!

,,Onze mannen klikken ook goed samen en we doen regelmatig wat leuks met zijn vieren. Ook de mannen sturen elkaar spraakmemo’s, dus eigenlijk is dit een perfecte match!” 

Heb jij ook een leuke vriendschap opgebouwd middels het gebruik van Mommy Friends? Dan horen wij dat graag! Ook als je niet wilt dat dit gepubliseerd word  🙂

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien ook leuk om te lezen?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *