Groenten….

Mijn 4 jarige dochter is echt een heel makkelijk, lief kind. Tot het op eten aan komt… en dan maak ik me het meeste druk om die verschrikkelijke groenten!!

Toen ze nog baby was ging alles erin qua potjes. Later gingen we ook voor haar koken en at ze spinazie, wortelen en bietjes. Sperciebonen en snijbonen wilde ze niet (ik denk vanwege de structuur). Gemengd met aardappels en appelmoes ging dat prima.

Tot ik op een dag bij mijn schoonouders ging eten en we sperciebonen aten. Ik denk dat het daar mis gegaan is. Zij moest van mij namelijk een hapje nemen (zo dacht ik mijn schoonouders te laten zien dat ik een goede moeder was die niet over zich heen liet lopen door haar kind die haar groente weigerde). Tot koren aantoe, toen ben ik gestopt met proberen. Ik denk dus dat ik zelf de oorzaak ben dat mevrouw geen groente eet. Wat zeg ik? Ze eet alleen vlees (hamburger, slavink en frikandellen), spaghetti (zonder saus), patat (zonder saus) en pannenkoeken. Sinds kort heb ik haar zover gekregen om gebakken aardappels te eten, onder het mom van dit zijn rondje patatjes. Maar ze wilt dus nooit iets proeven. Ook als ik zeg dat ik zeker weet dat ze het lust weigert ze.

Zij vind bijvoorbeeld jam lekker. Als ik haar dan de jampot laat zien, en laat zien dat er aardbeien in zitten, ik laat haar echte aardbeien zien, prak ze, zelfs dan wilt zij het niet proeven. Als zij ook maar denkt dat ze het moet proeven springen de tranen in haar ogen.

Ze gaat sinds 2 weken naar de BSO. De eerste keer dat ze geweest was had ze het heel leuk gehad! Tot ze s’avonds naar bed moest. Ik hoorde haar en ging naar boven. Lag ze dus huilend in haar bed. “Ik wil niet meer naar de BSO”. Huh?? Hoezo niet?? “Ik wil niet dat fruit eten.” Maar wat moest je eten dan? “Komkommer en paprika”. Lag ze dus serieus te huilen in bed omdat ze dacht dat ze dat ook moest eten omdat de juf had gevraagd of ze dat in haar bakje wilde.

Ik weet me echt geen raad meer! Hoe kan ik dit nou nog aanpakken? Zij zal toch ooit eens groente moeten gaan eten. (p.s. het bordje ‘leuk’ opmaken daar trapt zij niet in. En ze helpt al met het eten klaar maken, een smoothie maken heb ik ook geprobeerd dat weigert ze ook te proeven)

Heeft er iemand de gouden tip voor mij?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien ook leuk om te lezen?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *