Mommy Friends - kinderdagverblijf

Het is zover, vanaf 11 mei gaat het kinderdagverblijf open voor iedereen.

Het is zover, vanaf 11 mei gaat het kinderdagverblijf open voor iedereen.

Er is een besluit genomen.Het onderwerp basisschool gaat hier aan ons deurtje voorbij, maar het Kinderdagverblijf is wel degelijk aan de orde. Voor de corona ging onze lieve meid daar 2 dagen in de week heen.

Gisteren reden we langs ‘schooltje’, zoals we dat hier in huis noemen. ‘Daaag Juf!!’ hoor ik vanaf de achterbank.‘Wanneer ga ik daar weer spelen mamma?’ ‘Binnenkort mag je weer lieverd’; geef ik als antwoord.

‘Ooh dat duurt nog zoooo lang mamma’

Ja het inmiddels bijna twee maanden dat ze gewoon bij ons thuis is. Het was druk en uitdagend, doordat je ook moet werken maar het was ook zo gezellig en bovenal de veiligste optie, die gelukkig bij ons mogelijk was.

Maar dan is daar toch een ‘GO’ van meneer Rutte uitgesproken en vanaf 11 mei mag iedereen weer naar het kinderdagverblijf komen.

Wat fijn voor Femke, is het eerste wat ik denk, ze heeft het toch zo gemist! Maar gelijk slaat ook de twijfel toe.

Zoals de meeste van jullie inmiddels wel weten ben ik zwanger. En die horrormonen maken het er niet gemakkelijker op poeh! Die maken keuzes als deze, toch complexer en emotioneler.

Ik wil vertrouwen op de deskundigen en echt ik geloof dat ze het niet zouden doen als ze er niet achter stonden.Maar dit virus is heel nieuw en wat als ze toch iets gemist hebben of het toch nog niet helemaal zeker weten? Wat als studies en onderzoeken meer tijd nodig hebben?Wat als dit virus ons toch harder raakt dan we nu denken?Wat als ons ongeboren kindje toch niet veilig is in de buik?Wat als, wat als?Is het misschien toch niet verstandiger om mijn dochter thuis te houden of zal ik haar maar wel brengen?Want anders doe ik haar misschien te kort als ik haar hier bij mij houdt?Maar wat als dat toch gevolgen heeft voor ons allen en die stomme corona zo ons huisje binnen waait? Zullen we dan zeggen ‘hadden we Femke maar nooit naar de opvang gedaan’.Of is het juist beter dat we het dan maar nu krijgen zodat er antistoffen zijn als onze kleine geboren is?

Welkom in het brein van de zwangere vrouw…Pfft vermoeiend hè 😉)

Dit stomme virus raakt ons allemaal, zegt Rutte. Al laat Rutte dat stomme weg.Hoe het virus ons precies zal raken weet niemand. Kon ik maar even in de toekomst kijken of kon iemand mij maar zeggen wat de juiste keuze precies is. Mijn man en ik besluiten samen te doen wat wij denken dat het beste is. Want dat is wat wij ouders doen, wij handelen allemaal uit liefde. We maken dan allicht niet allemaal dezelfde keus maar we maken een keus uit liefde voor onze kinderen, dus die kan nooit verkeerd zijn. Toch?

Gaat jouw kind/ jullie kinderen naar het kinderdagverblijf of school?

Welke liefdevolle keus hebben jullie gemaakt?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Senn moet 12 mei voor t eerst naar de Gastouder en m’n andere 2 kids gaan weer 2 dagen naar school. De oudste mag ook nog 2 dagen naar de noodopvang Ivm z’n extra ondersteuning met huiswerk en de andere momenten zijn ze bij een buurvrouw.

  Wel gek om zo te starten bij de Gastouder tis voor mij allemaal nieuw met de andere kids paste oma op. Nu moet ik Senn afleveren aan het hekje in de voortuin…. 🙁

  1. Jemig Roos dat is dubbel spannend. Wat een gekke tijd zo voor je. Ben benieuwd hoe je het gaat ervaren. Voelt wel verdrietig hè zo bij het hekje… zal aan je denken 12 mei!

 2. Mijn dochter van 1 jaar en 8 maanden ging altijd naar een gastouder, tot het corona virus… Ik heb een vitaal beroep, dus ze mocht nog heen. Maar toen ik berichten las van andere ouders dat hun kind altijd verkouden is en het nu dus ook wilden brengen. Heb ik besloten om haar thuis te houden. Ik was inmiddels ook thuis aan het werk en het zou niet lang duren voordat mijn zwangerschapsverlof in zou gaan. Ze stond al ingeschreven bij het kdv, daar zou ze 16 april beginnen. Omdat haar eigen locatie gesloten was en mijn dochter naar een andere locatie zou moeten met andere kindjes en een andere juf, hebben we besloten dat uit te stellen. Ik ben inmiddels al met verlof, dus binnenkort komt haar broertje. Dat zou allemaal wel heel veel veranderingen zijn. Nu kregen we bericht dat mijn dochter in de week van 1 juni naar het kdv mag. Dat gaan we ook doen. Haar broertje is dan geboren en voor haar is het ook gewoon fijn om met andere kindjes te kunnen spelen. Al vind ik het natuurlijk wel spannend allemaal

  1. Hier hetzelfde! Mn dochter heb ik ook thuisgehouden (naja bij oma dan). Ik werk in de zorg en wilde haar niet tussen alle kinderen van wie de ouders ook in de zorg (misschien wel tussen de corona-patienten) werken. Mn moeder was thuis dus het kon ook anders had ze ook naar de noodopvang gemoeten, maar gelukkig had ik de keuze om haar daar niet aan bloot te stellen. Straks als het weer open is gaat ze wel weer heen..vind het wel spannend hoor !

 3. Heel spannend! Mijn dochter ging 1 dag per week voor de corona crisis, en vanaf morgen 2 dagen per week. Ik twijfelde eerst een beetje, of ik haar wel direct moest brengen of misschien beter nog even wachten (tja, waarop?), maar ik ga haar morgen gewoon brengen. We shall see! Veel sterkte en succes mama’s!

Misschien ook leuk om te lezen?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Senn moet 12 mei voor t eerst naar de Gastouder en m’n andere 2 kids gaan weer 2 dagen naar school. De oudste mag ook nog 2 dagen naar de noodopvang Ivm z’n extra ondersteuning met huiswerk en de andere momenten zijn ze bij een buurvrouw.

  Wel gek om zo te starten bij de Gastouder tis voor mij allemaal nieuw met de andere kids paste oma op. Nu moet ik Senn afleveren aan het hekje in de voortuin…. 🙁

  1. Jemig Roos dat is dubbel spannend. Wat een gekke tijd zo voor je. Ben benieuwd hoe je het gaat ervaren. Voelt wel verdrietig hè zo bij het hekje… zal aan je denken 12 mei!

 2. Mijn dochter van 1 jaar en 8 maanden ging altijd naar een gastouder, tot het corona virus… Ik heb een vitaal beroep, dus ze mocht nog heen. Maar toen ik berichten las van andere ouders dat hun kind altijd verkouden is en het nu dus ook wilden brengen. Heb ik besloten om haar thuis te houden. Ik was inmiddels ook thuis aan het werk en het zou niet lang duren voordat mijn zwangerschapsverlof in zou gaan. Ze stond al ingeschreven bij het kdv, daar zou ze 16 april beginnen. Omdat haar eigen locatie gesloten was en mijn dochter naar een andere locatie zou moeten met andere kindjes en een andere juf, hebben we besloten dat uit te stellen. Ik ben inmiddels al met verlof, dus binnenkort komt haar broertje. Dat zou allemaal wel heel veel veranderingen zijn. Nu kregen we bericht dat mijn dochter in de week van 1 juni naar het kdv mag. Dat gaan we ook doen. Haar broertje is dan geboren en voor haar is het ook gewoon fijn om met andere kindjes te kunnen spelen. Al vind ik het natuurlijk wel spannend allemaal

  1. Hier hetzelfde! Mn dochter heb ik ook thuisgehouden (naja bij oma dan). Ik werk in de zorg en wilde haar niet tussen alle kinderen van wie de ouders ook in de zorg (misschien wel tussen de corona-patienten) werken. Mn moeder was thuis dus het kon ook anders had ze ook naar de noodopvang gemoeten, maar gelukkig had ik de keuze om haar daar niet aan bloot te stellen. Straks als het weer open is gaat ze wel weer heen..vind het wel spannend hoor !

 3. Heel spannend! Mijn dochter ging 1 dag per week voor de corona crisis, en vanaf morgen 2 dagen per week. Ik twijfelde eerst een beetje, of ik haar wel direct moest brengen of misschien beter nog even wachten (tja, waarop?), maar ik ga haar morgen gewoon brengen. We shall see! Veel sterkte en succes mama’s!