Ovulatietesten

In het begin besloot ik gewoon te wachten, want ja in de eerste poging gelijk zwanger worden is gewoon niet realistisch. Toch hoop ik het wel, want ik hoorde het wel om mij heen.

Helaas mislukt de eerste keer, ik moet ook wel wat meer geduld hebben.Toen ik de tweede maand ook weer gewoon mijn menstruatie kreeg besloot ik het nog 1 maand het zonder ‘hulpmiddelen’ te proberen, helaas liep ook deze derde maand op niks uit. Ik besloot Google op de te gaan, want elke maand dat je niet zwanger bent is voor je gevoel gewoon te lang. Je wilt het zo graag! Maar waar moet je een beetje van uitgaan? Google zegt het volgende:

‘ Van alle vrouwen die proberen om zwanger te worden, is 30 procent binnen drie maanden in verwachting, 70 procent binnen een halfjaar en ruim 80 procent na een jaar. Na twee jaar is 90 procent zwanger. Na je 35ste duurt het gemiddeld langer voordat je zwanger wordt.’ (Bron: www.strakszwangerworden.nl)

Goed hopelijk behoor ik tot de 70 procent die binnen een half jaar zwanger mag zijn.Toch besluit ik mijn kansen gewoon eens vergroten. Op aanraden van een vriendin die ik in vertrouwen heb genomen, download ik een ovulatieapp.Jemig mina wat zijn er veel! Hoe kies je nou de juiste? Ik moet wat dingen invullen en vervolgens geeft de app aan wat mijn vruchtbare periode is, daarbij kan ik per dag aangeven hoe ik mij voel en weet ik het wat.Trouw volg ik de app maar ook helaas die maand geen zwangerschap. Ik begin mij zorgen te maken…is dit normaal? Volgens de statistieken dus wel. Maar mijn hemel wat is dit een hel. Die spanning en onzekerheid, jees echt niks voor mij. Maand 5…volgens de app had ik toch echt ongesteld moeten zijn. Hoe nauwkeurig is zo’n app? Kun je daar van op aan? Ik besluit een zwangerschapstest te kopen, dan kan ik morgenochtend een test doen.Ooh wat spannend, er is nog geen vuiltje aan de lucht, oooh gaat het dan toch gebeuren? Oké goed lezen wat ik precies moet doen zodat ik het wel goed doe. Zou weer echt wat voor mij zijn dit te verkloten en dan heb ik niks in huis en moet ik nog langer wachten. Goed gewoon in een bekertje is het makkelijkste, stopwatch erbij, erin….aftellen, eruit. Oké te doen en nu wachten….niet te doen. Even tandenpoetsen, ik durf niet te kijken. Dit kan niet anders dan goed zijn….vol verwachting pak ik de test.Niet zwanger…de teleurstelling slaat om mij heen en tranen branden in mijn ogen. Hoe kan dat nou? Een paar uur later wordt ook ‘letterlijk ‘ bevestigd dat er geen kindje in mij groeit. Tjoh gaan we toch de 6e maand al in…ik besluit na wat lezen op internet dat misschien ovulatietesten mij wel verder kunnen helpen. Ik besluit naar de winkel te gaan en die gewoon te halen. Baat het niet dan schaadt het niet, toch?Tjonge jonge, waarom zijn er toch altijd zoveel keuzes. Het is een hele studie zeg, kanonnen. Oké je hebt dus soorten dat je ze allemaal moet bewaren en dan met streepjes moet lezen wanneer je eisprong is. Hoe donkerder de streep is DE dag (LH piek) daarna neemt hij af. Dan is die geweest. Zie plaatje hieronder.

Bron: Bol.com

Alles bijhouden op zo’n blaadje met van die strips. Nee dat is niks voor mij en vragen om ellende. Ik besluit verder te kijken. En kom uit bij de duurste ovulatietesten. Deze zijn digitaal en onthoudt alles. Wanneer het hormoon omhoog gaat begint er een smiley te knipperen, wanneer je LH piek wordt geconstateerd wordt komt er een vaste smiley te staan in het display.

Bron: Bol.com

Ik besluit te gaan voor die, wel zo makkelijk. Jemig wat een prijs, heb ik weer. Maar dit vind ik wel het fijnst, denk ik.  Allebei doet het wat het moet doen. Het is net wat je prettig vind en hoeveel bestedingsruimte je hebt. Want ook je portemonnee heeft hier een stem in.  Maand 6 dus, de ovulatietesten zijn in huis en vol verwachting begin ik. Als het braafste meisje van de klas bestudeer ik de bijsluiter nauwkeurig. Er zit een schema in, afhankelijk van het aantal dagen van je cyclus, staat er in op welke dag je moet starten met testen. Na een paar dagen is het zover en een leeg rondje is het resultaat. Nog niks gaande, weer een paar dagen later wordt ik verrast door een knipperende smiley! Haha ik ben blij, het geeft toch een soort bevestiging dat er wat gebeurd. Na 4 dagen knipperen, vraag ik mij af of er überhaupt nog wel wat gaat gebeuren maar dan…ja een vaste!  Helaas is ook deze maand niet onze geluksmaand en ben ik niet zwanger. Maand 7, breekt aan…en we beginnen weer van vooraf aan.  Maar dan…1 dag overtijd…dit heb ik eerder gehad. Nee ik ren niet naar de winkel voor een test, ik wacht nog een dag. Weer niks, 2 dagen overtijd. Serieus dit is spannend, eind van de dag haal ik toch een test in huis. 3 dagen overtijd…tijd om te testen. De zenuwen gieren door mij heen. Ik weet nog hoe het werkt maar voor de zekerheid check ik toch nogmaals de bijsluiter.  Het moment van de waarheid is aangebroken…durf ik te kijken? Heel voorzichtig kijk ik… ZWANGER! Nee echt????!!! Ja het staat er echt!! Heb ik nog een test? Nee fuck, nou dit kan toch niet mis zijn? OMG! Ik ben zwanger! Ik vlieg de slaapkamer in, spring bovenop mijn vriend die heerlijk lag te slapen. HET IS GELUKT!!! WE KRIJGEN EEN BABY! IK BEN ZWANGER! Tranen over mijn wangen. Vriendlief schiet overeind en is klaar wakker, echt??!! JA ECHT! Vol trots laat ik de test zien…dolblij kruipen we bij elkaar. Wauw wat een geweldige dag, het is gewoon gelukt. We krijgen gewoon een baby’tje.  Of het aan de ovulatietesten ligt weet ik niet, het gaf mij wel rust dus indirect misschien wel. Via een artikel van een gynaecoloog las ik dat ovulatietesten gebruiken zonde is van je geld, je kan je piek missen en geeft een vertekend beeld. Alleen je bloedbeeld is voor hen leidend. En misschien was het sowieso wel gelukt zonder testen, na 7 maanden. Wat het ook is, het is godzijdank gelukt. En wat heb ik een respect voor alle vrouwen die veel langer moeten wachten op een wondertje. Want dat is het, een wonder!

P.S.
Wil jij de ovulatietest met de streepjes bestellen? Dat kan hier.
Wil jij de digitale bestellen? Dat kan hier.

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien ook leuk om te lezen?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *