Mommy Friends - maagzuur

Het tweede trimester: ZUUR

Het tweede trimester

ZUUR of te wel MAAGZUUR…zo start het tweede trimester.

Het eerste trimester die gepaard gaat met moeheid en soms erge misselijkheid. Waar ik overigens geen last van had, naja alleen geen last van die nare misselijkheid dan. Ik hoefde namelijk geen toiletachtige knuffelacties te doen die ik, toen ik zwanger was van mijn dochter, wel had. Dat was al zoooo fijn! Helaas kwam de moeheid er wel dubbel en dwars voor terug.Ik bleek nog wat vitamines te kort te hebben dus die deden nog een extra duid in het zakje. Tegen het einde van het eerste trimester was dat weer aardig onder controle, top! Op naar het tweede trimester, die bekend staat om alleen maar genieten zonder ongemakken. ‘Halleluja’ laat maar komen! Het genieten, duurde wel geteld een paar weken. Ik kreeg helaas bandenpijn en een paar weken later deed het maagzuur zijn entree. Zo dat was wel even een zure tijd.Poeh zwanger zijn, je denkt er toch altijd wel wat makkelijk over.En mijn lijf heeft deze ‘tweede ronde’ toch wel wat meer kwalen door de opgedane schade in de eerste ronde, denk ik. Of ben ik dat misschien toch allemaal al een beetje vergeten? In het tweede trimester moeten al je organen plaats gaan maken voor dat wonderlijke wonder wat in je groeit. Want groeien doet hij, of zij natuurlijk! Hups zo van de 6,9 cm naar maar liefst 36,8 cm….bizar toch. Niet zo raar dat die maag dan ook opspeelt en die banden wat sputteren. Het tweede trimester staat ook voor het voelen van je baby, dat vind ik toch wel het geweldigste wat er is. Ik besef me gelijk hoe erg ik dat gemist heb. De eerste keer moest ik zoooo lachen, ik herkende het gelijk.En na een paar weken kon ik het schoppen zelfs al op beeld vastleggen, jij kleine sterke uk!  Wat is het toch bijzonder een zwangerschap en wat ben ik dankbaar om dit nog een keer mee te mogen maken. Dus hallo tweede trimester, fijn dat je er bent! Ik zal een beetje pas op de plaats houden, gewoon rustig aan en bovenal lief zijn voor jou, mijn lijf. Want jij flikt het gewoon maar WEER een keer, topper!

Had jij meer klachten je tweede zwangerschap?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien ook leuk om te lezen?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *