Inpak-lijstjes

Inpak-stress & Inpak-lijstjes

Ken je dat, inpakstress? Je hebt een heerlijke vakantie in het vooruitzicht en dan plots de week van te voren begint de stress.. wassen, strijken, inkopen doen en uiteindelijk alles in de koffer en/of auto krijgen. Hopen dat je niet teveel gepakt heb zodat alles past  maar ook zeker dat je niks vergeten bent.

Voor dat laatste heb ik altijd zoveel stress. Ik zit standaard in de auto met het gevoel dat ik iets vergeten ben, en ik denk dan net zo lang tot ik iets gevonden heb wat ik inderdaad vergeten ben. Terwijl, eigenlijk zou het niet mogen dat ik iets vergeet, want ik werk met lijstjes. En dan niet mijn eigen lijstjes, maar met de lijstjes van mijn moeder.

Naast het feit dat mijn moeder altijd een held is 😉 is ze dat zeker wanneer we op vakantie gaan. Door de jaren heen heeft mijn moeder voor alle soorten vakanties lijstjes gemaakt.

– Kamperen
– Landal 4 personen
– Landal 6 personen
– Landal 9 personen
– Vliegvakantie

En dan stopt het niet bij verlengsnoer en muggenolie, maar alles, en dan bedoel ik ook echt ALLES, staat op dat lijstje. Aantal bh’s, grillplaat, duostekkers, dagcrème, opvouwbare wasmand, gehele inhoud ehbo koffer ( en als ik je zeg dat wij vroeger op vakantie gingen met een ehbo koffer van 50 bij 30cm kun je je vast wel indenken wat er allemaal op dat lijstje staat) en noem maar op!

Goed de laatste week voor de vakantie was dus aangebroken en ik was begonnen met een eigen lijstje, haha missie kansloos. Ik bel vlug mn moeder en vraag haar om het ‘kampeerlijstje’ want we gingen kamperen in een gehuurde tent. Omdat het niet echt kampeer-kampeervakantie is (want het grondzeil en de waslijn hoeft niet mee) vroeg ik voor de zekerheid ook maar om het ‘Landal 4 pers huisje-lijstje’. Zo gezegd zo gedaan, we draaiden samen de lijstjes uit en wat zag ik tussen die lijstjes staan: het ‘dakkoffer-lijstje’. “Uhm, mam, wat is dat?” Op het dakkoffer-lijstje stond dus wat mn moeder altijd in de dakkoffer doet zodat ze niet boven de 55kilo komt. “Ah, top mam, draai die ook maar uit”. Scheelt toch weer met inpakken he als je zelf niet hoeft te denken wat je in de dakkoffer moet doen :).

Nou daar ging ik dan, met 3 lijstjes naar huis. Zal het lukken om dit jaar niks te vergeten?

Ik had 2 vrije dagen om alles in te pakken. 2 dagen zonder de kinderen. Ik begon eerst met het schrappen van een aantal spullen op de lijstjes want zoals ik al schreef, het grondzeil en de waslijn hoefde niet mee, maar de opvouwbare wasmand ging wel mee.
Vervolgens ben ik maar begonnen met mijn eigen kleding te pakken, maar ik moest er wel voor zorgen dat ik voor de rest van de week wel nog kleding overhield om aan te trekken want ik was niet van plan om nog ik weet niet hoeveel te wassen. Missie geslaagd hoor ! De weersvooruitzichten zijn goed dus ik pak al mn zomerkleding in en nog een lange broek (je weet het nooit in Nederland, de avonden kunnen koud zijn). Ook de koffers van de kinderen wil ik inpakken, maar daar hangt nog veel van aan de waslijn te drogen. Ik vind het wel welletjes voor vandaag en besluit woensdag verder alles te pakken want vrijdag gaan we weg.

Mn held, lees mn moeder, komt me helpen en binnen no time is alles gepakt. Ik maak nog een ‘vrijdag-inpaklijst’ en laat de halve koffer leeg voor mn man. Die pakt donderdagavond of vrijdagochtend zijn koffer in.
Ik loop de lijstjes nog eens langs en knik tevreden: volgens mij heb ik alles!
Het voordeel van deze vakantie is dat mn ouders zaterdag tm maandag langs komen dus mocht ik toch wat vergeten, nemen zij het mee.

Vrijdagochtend pakt mn man zijn spullen in, wast en tankt de auto en dan is het tijd om in te laden. Eerst de dakkoffer. Handig zo een ‘dakkoffer-lijstje’ die is snel gevuld EN niet te zwaar beladen! Thanks again mam. Onze auto heeft een dubbele bodem en daar kan zoveel in dat we ruimte ‘over’ houden en tot mijn vreugde kunnen de loopfietsjes van de kinderen ook nog mee!

Missie geslaagd: Alles zit in de auto en volgens de lijstjes ben ik niks vergeten! Zeer blij en zonder het ‘ik-ben-wat-vergeten gevoel’ begint de 2 uur durende reis! Wat een uitkomst die Ipad, die past precies tussen de voorste stoelen en de kinderen kijken lekker Netflix. Wat een ontspannen reis 🙂 Totdat ik me besef dat ik toch wat vergeten ben… plastic lepeltjes voor de druppels van Nova. Nova krijgt speciale druppels die je niet met een ijzeren lepeltje mag geven dus ik app snel mn moeder of zij die mee wilt nemen.
S’ avonds grijp ik mis aan pannenonderzetters en theedoeken (mam, die zouden toch bij de handdoeken in de tas zitten, misverstand, geeft niks, gelukkig kan ze die zaterdag ook nog meenemen).
De eerste dagen zijn heerlijk! Tot mn ouders maandag weg zijn en de temperaturen omhoog schieten…. vooruitzichten 37 graden komende week. Chips…. ik baal. De ventilator !!!!!! Die moet echt boven aan het lijstje volgende keer hoor. Wat mis ik die zeg 🥵.

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien ook leuk om te lezen?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *