Mimosa

Zitten jullie al na te denken over het paasontbijt ? Of al druk in de voorbereiding voor de brunch met familie/vrienden ? De laatste boodschappen aan het halen ? Wie maakt wat ? Heb ik wel genoeg ? Heb ik wel overal aan gedacht ? Past dat tafelkleed eigenlijk wel over de tafel ? Hoeveel borden hebben we eigenlijk nog ?

Dit zijn toch van de feestdagen die je vaak deelt met je familie of vrienden. En je wil het gewoon goed doen, en het gezellig maken voor iedereen. Laten we meteen bij binnenkomst de sfeer er goed in brengen.

Een welkoms drankje.

Mimosa !

Dit kan iedereen maken, dit is zo simpel. Maar wel heel feestelijk.

Wat heb je nodig ?

Sinaasappelsap

Champagne (of een andere mousserende wijn dat feestelijk bubbelt Cava of prosecco)

Cointreau

Stukje sinaasappel als garnering

Champagne glazen

Stappenplan ( Per glas )

Schenk 5 ml cointreau in het glas

En daarbovenop 70 ml sinaasappelsap.

Schenk nu voorzichtig 70 ml champagne erbij, het zal nu even gaan bruisen.

Dus schenk niet te snel.

Roer het drankje een keer door, en serveer.

En dat het is het.

Zo makkelijk en zo klaar. Dit drankje is natuurlijk ook heel makkelijk alcohol vrij te maken door alcohol vrije champagne of prosecco te gebruiken en de cointreau weg te laten.

Ik gebruikte deze keer de mousserende wijn van de Hema. Clairette de Die. Een hele zachte half zoete mousserende wijn. Die in mijn optiek perfect past bij het fris zure van de sinaasappelsap.

https://www.hema.nl/eten-drinken/wijn/mousserende-wijn/clairette-de-die—0.75-l-17394750.html

Buon appetito lieve mensen 

Liefs Rosa 💜

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien ook leuk om te lezen?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *