Oh nee, nu al

Ja ik weet nou niet of ik de enige ben hoor en ik ben er ook nog niet helemaal achter wat nou (buitenom de chaos in mijn hoofd) de oorzaak is. Is het ontkenning, de ik-steek-mijn-kop-in-het-zand-politiek, de behoefte aan een deadline of laksigheid. Maar irritant is het wel.

Elk jaar als mijn kinderen jarig zijn gaat het namelijk hetzelfde.

Eerst denk ik, ‘Oja over twee maanden is ze jarig’, ik scrol wat en denk, ah joh dat komt nog wel, gelukkig duurt het nog even en is ze nog klein en twee 😊. Maand later->  ‘oh over een maand’ oja, ik zal eens mensen uitnodigen, en wat wil ze eigenlijk voor haar verjaardag..? beetje scrollen. En dan drie weken later->  ‘Oh shit; donderdag is ze jarig!’ en ik heb nog geen cadeautje, nog niemand uitgenodigd en nog geen taart! En oh nee 3 jaar, ik wil de tijd stilzetten, dat mag nog niet. Neehee…

HELP!

Dan opeens moet ik alles in sneltreinvaart doen, heb ik stress en voel ik me de slechtste moeder ever! Want haar verjaardag moet natuurlijk wel echt HAAR dag worden. Ik regel alles tot in de puntjes. In mijn eentje want aan de paps heb ik echt helemaal niets op dit punt, hij haat verjaardagen, en sterker nog; als er eentje aankomt is hij dagen niet te genieten.

Maarrr

Ik heb een leuke verjaardagsjurk gevonden op het nippertje, een te gekke (zelf samengestelde) verjaardagskroon besteld, een taart die we zelf versieren en we maakten een vlog om de dag na haar verjaardag feestelijk te laten zijn voor onze volgers met allemaal budgetdingen om ook zelf te gaan bakkerellen,. (leuke vakantietip trouwens) Want dat bakken vinden ze allebei echt zo super leuk, met  ook een klein Valentijn tintje. Zie de link onderaan, als je benieuwd bent, Raisa vond het heerlijk lekker thuis met dat baggerweer buiten 😉

Dus ik had bijna alles op tijd en met gemak in huis, maar toen… Het cadeau!? Ze had geen wensen, ze heeft alles, wat geef je dan zo’n driejarig meisje als hét cadeau van de dag? Pfff had nog tips gevraagd, maar niemand wist wat. En weet je, met een oudere zus, met allebei het prinsessen-gen, hebben ze gewoon alles al.

Totdat ik in een geweldig shopje geweldige vlindervleugels zag met maskertje en een prinsessencape. En ik liet ze aan haar zien en ze was verkocht!
Eind goed al goed.

Maar toen bedacht ik me op haar oudejaarsdag; oja ik moet nog versieren!? En dan denk ik met mijn naïeve hoofd, aah joh half uurtje en klaar is kees…Maar… Ben ik tot 23:00 bezig met versieren en dan heb je nog niets bijzonders…

En dacht ik ondertussen aan precies drie jaar geleden en aan waar de tijd en mijn kleine baby’tje is gebleven en pink ik een traantje weg.

Maar nu is het dan toch echt zover.. Onze kleine Prinses Roozje is dan nu echt drie jaar.
(Maar wat zou ik de tijd graag even terugzetten.)

Ben ik nou de enige mama met dit verjaardagsritueel? Als jullie tips hebben, graag snel want ze zijn 5 weken na elkaar jarig, oeps 😉 ?

Fijne voorjaarsvakantie allemaal!

Liefs van ons.

Onze feestvlog:  klik hier!


Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien ook leuk om te lezen?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *