kamperen in huis

Papa bedenkt weer eens wat hoor….

Dit verhaal begint bij onze zoon Liam van 4, en Liam kijkt vaak op YouTube naar de Bellinga familievloggers…

Super leuke vlogs voor kinderen trouwens, maargoed, dat ter zijde. Want wat heeft de familie Bellinga nou gedaan: gekampeerd in de tuin, in een tent!

Samen met papa was Liam aan het spelen in de tuin en hij komt rennend en met een smile van oor tot oor naar binnen en roept naar me: “Mama, ik ga met papa slapen in de tuin”. HUHHH, WAT???? “Ja, ik ga met papa in een tent slapen”. Papa vond het dus wel een goed plan om net als de Bellinga’s in een tent te gaan slapen.
Nu hebben we (voor Noord-Hollandse stadsbegrippen) een vrij grote tuin, met een groot deel kunstgras dus opzich ruimte genoeg, alleen we hebben geen tent! Ja een hele grote, maar die gaat net niet passen 😉.

Papa belt Oma en vraagt of zij hun tent ‘even’ tevoorschijn kunnen halen voor het slaapfeestje in de tuin. Dit plan ging helaas niet door omdat Oma er zo snel niet bij kon dus het feest ging vorige week niet door.

Missie van deze week was dus: een tent scoren!
Googlen, googlen, googlen….. Mn oog viel eerst op een 2 persoonstent maar uit ervaring weet ik dat dat vrij krap is dus koos ik voor een 4 persoonstent! Woensdag was de tent binnen en Liam wilde METEEN met papa in de tent slapen. Helaas voor hem moest hij toch echt even wachten.

Probleem nr 2 diende zich namelijk aan: een lek luchtbed! Nou, zegt Papa, dan slapen we toch gewoon op de matrassen. Nou dat dacht ik niet ! Dan komt er allemaal vocht in en dat gaat schimmelen.

Toen had ik het perfecte idee! We zetten de tent gewoon in de woonkamer op! Ook geen last van kou of regen, en probleem lek luchtbed is ook opgelost.

Nou vrijdag was het dan zover: het slaapfeestje van Papa en Liam.

Tijdens (ja serieus, tijdens) het koken moest de tent opgezet worden. Multitask mama kan alles dus werd de tent opgezet.

En hij stond binnen een kwartier ! Wat een toptent! 3 stokken en dat was het 😊hier hou ik van!

2 matrassen naar beneden gesjouwd, dekbedden en kussens erin en hatsiekiedee! Liam dook er meteen in, en ook Nova vond het wel interessant, tot onvrede van Liam!

Toen Nova eenmaal in bed lag en ik beneden kwam zat Liam in z’n tent lekker even op de ipad en spelletje te doen. “Mama, eigenlijk ben ik best wel moe, maar Papa moet ook in de tent”. Papa at snel z’n pistachenootjes op en kroop in de tent bij Liam. Ah wat een genot zeg 😍. Liam wilde toch wel graag dat ik weg ging (haha bedankt) want dit was toch wel hun feestje. Nou, daar ging ik dan om 9 uur naar boven en ik hoorde ze samen lekker kletsen en giechelen.

Liam heeft heerlijk geslapen, papa wat minder, iets met een zere rug, en Liam wilde nog wel heel graag nog een nachtje……
Ander keertje schat, ander keertje.

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien ook leuk om te lezen?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *