Plopsa Indoor Coevorden

Een dag naar Plopsa Indoor Coevorden.

Oktober 2019 waren we met het gezin op vakantie in Landal Aelderholt, de jongste (1,5) is gek van Bumba, dus een dagje Plopsa Indoor stond op de planning!

Tickets

Op de website van Plopsaland kregen we een goed beeld van wat er allemaal te doen was in het park. Op de site zelf kun je kaartjes kopen aan de hand van de lengte van je kind.

Tussen de 85 en 99 cm betaal je € 11,50
Vanaf 1 meter betaal je € 21,50
Parkeren kost € 10,-

Vrij prijzig vond ik zelf dus ben ik verder gaan zoeken naar acties.  En die zijn er genoeg ! Omdat de jongste kleiner was dan 85 cm was zij gratis.
Onder andere via tripper.nl hebben we 3 kaartjes gekocht voor totaal € 45,48. Alsnog een hoop geld maar we waren voordeliger uit dan via de site van Plopsa zelf.

Aankomst

Bij aankomst kun je het buitengedeelte al zien, en wat zag het er leuk uit! Er was voldoende parkeergelegenheid, maar we waren dan ook vroeg.

Doordat we vooraf al kaartjes hadden gekocht konden we zo doorlopen. En wie stond daar op ons te wachten… Bumba!
De kinderen (en wijzelf) konden op de foto met de levensgrote Bumba. We kregen een ticket mee, en aan het eind van je bezoek kon je deze foto kopen.

 

De attracties

Op het eerste gezicht keek het mij wat tegenvallen wat er allemaal te doen was, maar we gingen snel alles ontdekken. De oudste (bijna 4) vond alle attracties prachtig en ging overal in. We begonnen bij de Bumbamolen. Dat zijn kikkers die in de rondte draaien, maar ook een stukje de lucht in springen. De jongste vond het een beetje eng en vertrok naar de Bumbaspeeltuin. Dit stuk is echt gericht op de allerkleinste, maar ook de oudste kon zich hier vermaken.

De Wickeybaan was voor de oudste echt favoriet. Dit is een achtbaan in het donker. Ook in deze achtbaan wordt er een foto gemaakt en kun je een ticket uit laten printen met je fotonummer, ook deze kun je aan het eind van je bezoek kopen.

 

Het zonnetje ging schijnen dus was het tijd om naar buiten te gaan. Het buitenpark gaat later open dan het binnenpark en we wilde buiten zijn als het open ging want de oudste had zijn oog laten vallen op het K3 verkeerspark. Hier kun je in een elektrische politie- of brandweerauto stappen en een rondje rijden over het grote parcours met echte stoplichten en een tankstation. En ik moet zeggen, het was goed dat wij daar stonden toen het open ging, want het was de favoriete attractie van meer kinderen, en terecht, het is super leuk.

Buiten heeft de oudste ook nog een brandje geblust in de K3 Brandweermolen. 

Op bepaalde tijdstippen geven Bumba en Bumbalu een dansshow in het park. Na afloop kun je met beide op de foto, en ja ook hier krijg je weer een ticket mee om aan het eind van de dag je foto te kopen.

Binnen is een groot deel waar je wat kan eten, er is een groot terras waar je lekker kunt zitten. Ik moet zeggen, het duurde erg lang voordat we geholpen werden terwijl het niet druk was, maar het eten was goed! Je kon van alles eten, hamburgers, sate, soep, poffertjes etc. Prijstechnisch was het zoals elk park, we waren voor 2 kidsboxen, een satemenu en een hamburgermenu 40 euro kwijt.

Na het eten was het tijd voor de jongste om te gaan slapen, in alle drukte viel ze gek genoeg in slaap en zo kon de oudste alle andere attracties beleven. Hij vond alles even leuk, de carousel, de zweefmolen, de botsauto’s, een hele hoge glijbaan, de bootjes. Hij heeft echt alles kunnen doen. Als het rustig is in het park draaien niet alle attracties tegelijkertijd, maar dat vond ik niet storend, we hebben alles kunnen doen en waren op tijd klaar voor de Bumbashow!

Het hoogtepunt van de dag

Ja die Bumbashow was voor beide het hoogtepunt van de dag. We zaten vooraan en wat ze thuis op TV zagen, zagen zij hier live voor zich. Alle bekende figuren deden mee in de show en zelfs de jongste zat mee te klappen met de liedjes.

Na deze show hebben we nog een paar attracties bezocht en de souvenirwinkel en zijn we met 2 moe, maar voldane kinderen terug naar het vakantiepark gereden. Ik moet zeggen, mijn eerste indruk was totaal verkeerd. Het is een park waarvan ik dacht dat hij groter zou zijn maar we hebben hier de hele dag vertoefd. Zowel de kinderen als wij hebben ontzettend genoten van dit mooie park. Voor herhaling vatbaar!

 

p.s. en ja de fotos hebben we gekocht 🙂

 

Foto’s via : www.plosaindoorcoevorden.nl

 

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien ook leuk om te lezen?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *