Popcorn maken

Zelf popcorn maken. Ouderwets, in een grote pan. Zelf had ik het nog nooit gedaan, maar als je zoon al tegen zijn juf heeft gezegd dat hij en zijn mama dat wel ‘even’ doen, kan je bijna geen nee meer zeggen. Dus moesten we op donderdagmiddag nog even snel naar de supermarkt om popcorn-mais te kopen!

Om de laatste schooldag voor de herfstvakantie leuk af te sluiten gingen ze bij mijn zoon in de klas een bioscoopmiddag houden. En wat hoort daar natuurlijk bij…. juist; popcorn!

Mijn zoon en zijn vriendje; beide de oudste van de oudste kleuters hadden wel even besloten dat ze wel met hun mama’s popcorn zouden maken voor de hele klas.

We hebben thuis een popcornmachine in huis. Heeft Liam ooit zelf eens gewonnen met de camping-bingo toen hij een jaar of 2 was. Hij was met zijn oom en tante gaan bingo-en en had als eerst bingo. Wat koos meneer uit alle mooie, grote, gave prijzen… een popcornmachine. Tot nu toe was ik er steeds onderuit gekomen om dat ding te gebruiken. Haha, hij is bijna 6 dus dat heb ik een aardig tijdje vol kunnen houden. Tot gister dus. Nadat we in de supermarkt geweest waren, en ik op google was gaan zoeken hoe je popcorn moest maken ben ik op de zolder op zoek gegaan naar de beruchte popcornmachine. Onder het stof, vond ik deze gloednieuwe machine. Eerst maar eens de gebruiksaanwijzing lezen, en dat ding eens schoonmaken. Eenmaal onder de kraan gezet en het water te hebben leeggegooid, merkte ik dat het onder de kraan houden van dat apparaat niet zo een goed idee was. De hele machine zat vol met water…. Zo kon hij niet in het stopcontact…. Dussss terug op google gegaan en gezocht naar DE manier om in de pan popcorn te maken. Het zag er ontzettend easy uit….

3 eetlepels olie goed verhitten in de pan… 85 gram popcorn-mais in de pan doen, goed husselen, deksel op de pan (zeeeeeer belangrijk) en wachten tot ze gaan poppen. Dit kan elke kleuter.. letterlijk haha.

Ik had een grote pan gepakt, en dat was maar goed ook. Hij zat helemaal vol!!!! Toen alles gepopt had deed ik het over in het vergiet, daarna in een kom. Strooien met poedersuiker of zout en we hadden mega veel popcorn! Ga je nou thuis ook popcorn maken heb je aan 85 gram echt voldoende!
Wij herhaalde dit nog eens 3 keer en hadden een grote zak met zoute, en een grote zak met zoete popcorn voor de hele klas.

Snel even zelf wat gesnoept van de popcorn, knoop in de zakken en morgen niet vergeten mee te nemen!

Toen ik ‘s morgens beneden kwam zat Liam al tv te kijken. Dit doet hij altijd, onze vroege vogel. Vandaag moest ik heel hard lachen. Hij zat in het midden van de bank, met aan de ene kant de zak zoute popcorn en aan de andere kant de zak zoete popcorn… Goed, ik wist nu in ieder geval zeker dat papa het niet kón vergeten mee te geven naar school.

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien ook leuk om te lezen?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *