Trainingsdag in het Rijksmuseum

Zoals sommige van jullie weten zitten wij met Mommy Friends in het programma ‘Ondernemen tegen Eenzaamheid’ van het Oranje Fonds en KPN Mooiste Contact Fonds. 4 keer per jaar trainen zij ons. Soms een weekend, soms 1 dag. Afgelopen vrijdag hadden wij een ééndaagse training. En deze keer op een prachtige locatie namelijk het Rijksmuseum. Ik ben zelf niet iemand die houdt van museumbezoeken, kunst en cultuur. Dat neemt niet weg dat ik het een eer vond om hier te gast te zijn. In deze blog nemen we jullie mee in ons avontuur van die dag

Altijd als we een weekend hebben dan gaan we met de auto. Meestal zitten we rondom Utrecht, of vorige keer in Rotterdam (op het hoofdkantoor van KPN, nog zo een pracht lokatie!) maar omdat het Rijksmuseum midden in Amsterdam staat en parkeren daar een drama is besloten we met de trein te gaan.

Vanuit mijn studententijd (mijn God dat is bijna 10 jaar terug) wist ik de site van 9292ov snel te vinden. Zorgvuldig plande ik de reis. 7:59 de trein en dan komen we daar om 8:59 aan. 1 keer overstappen en de inloop is van 9:00-9:30 uur. Klinkt als een strak plan. Lisette zou me optijd ophalen zodat we de ov kaarten nog kon opwaarderen.

Keurig optijd stond ze voor de deur. Dat is niet altijd vanzelfsprekend maar toen ik instapte bleek wel waarom. Liset had de hele nacht nauwelijks geslapen, bang om de trein te missen. Hahaha heel herkenbaar want ik helemaal zenuwachtig om weer in de trein te stappen want na gerekend te hebben was dat bijna 10 jaar terug dat ik voor het laatst in de trein had gezeten. Haha moeke en moeke gaan op pad hoor.

De tandjes wat was het druk in die trein! Gelukkig stapte de meeste in Haarlem uit en konden we het laatste stukje naar Amsterdam Centraal zitten.

Eenmaal in Amsterdam moesten we naar de metro. “Goh, ik wist niet dat Amsterdam een metro had”, zei ik tegen Liset. En dat terwijl ik (wederom jaren geleden) wekelijks ging stappen in Amsterdam. We hadden de metro snel gevonden en zoals echte toeristen keken we ons ogen uit. Hier en daar een fotootje maakte het plaatje van de toerist compleet!

Liset werd nog half omver gelopen op de roltrap. Geen weet ervan hebben dat het gebruik van het ov gepaard gaat met de nodige etikette regels. Blijkbaar moet je dus rechts stil staan en links leeg laten voor de mensen die haast hebben en lopen op de roltrap. Weer wat geleerd in de grote stad.

Uitgestapt bij de metro probeerde ik naast een stel Franse toeristen op de plattegrond te kijken welke kant we opmoesten voor het Rijksmuseum. “Ooooo, hier staat een bordje, we moeten die kant op!”. Onderweg spot Liset al snel het Rijksmuseum en nog met een touristenfoto met het museum op de achtergrond lopen we naar binnen en begint onze educatieve dag in het auditorium van het Rijksmuseum.

Na de lunch krijgen we een korte tour langs de highlights, met als kers op de taart de Nachtwacht. Wat een bizar groot schilderij is dat toch. Ik app m’n moeder nog snel met alles wat ik te weten ben gekomen over de Nachtwacht (jaja, ik ben een echte kenner nu). En we gaan snel door met het programma. Om 16:45 zijn we klaar en plan ik via 9292ov de terugreis. Liset oppert nog om ipv met de metro met de tuktuk te gaan, maar dát gaat me nou echt te ver haha. Deze toerist haast zich op een overvol station naar de trein waar de terugreis begint met hutje mutje, als sardientjes in een blik gepropt, staand in overvolle trein…. Het was me een avontuur wel. Fijne werkweek!

Liefs,

Karin

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien ook leuk om te lezen?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *