Van het kinderdagverblijf naar de basisschool

De overgang van het kinderdagverblijf naar de basisschool was voor mij als moeder denk ik heftiger dan voor mijn kind.

De 1e dagen op school

Mees ging dat hij 1,5 was voor het eerst naar de kinderopvang. In November is hij 4 geworden en werd het tijd voor, jawel, de basisschool. Al weken had hij het erover. We hadden een speciaal boekje voor hem laten maken om de overgang zo soepel mogelijk te laten lopen. In dit boekje werd er laten zien wat er op de basisschool allemaal gebeurd. Na een aantal keren dit boekje voorgelezen te hebben en zijn afscheid gevierd te hebben op het kinderdagverblijf was het tijd voor de 1e wendag op school. Nou en hij deed het super hoor, waar hij normaal gesproken erg verlegen is in nieuwe situaties zat hij in de klas alsof hij er al weken zat. Na een half uurtje meegekeken te hebben ben ik met een goed gevoel naar huis gegaan. Mees heeft een week gewend, en elke dag als ik hem kwam halen kreeg ik een klein overdrachtje van de juf. Fijn, dit was op het kinderdagverblijf ook het geval! Totdat de wendagen voorbij waren en Mees hele dagen naar school ging. Toen was het over met de kleine overdrachtjes (hoe heeft hij het gehad, heeft hij leuk gespeeld). Dat was even een shock voor me. Heel logisch natuurlijk want de juf heeft geen tijd om 25 ouders in te lichten over de dag van zijn/haar kind maar toch. Mees zelf zei elke dag dat hij het leuk gehad had dus daar ging ik maar van uit.

Playdate

Ja, en dan komt de dag dat je kind na school met iemand wilt spelen. “Mama, mag Levi bij ons spelen?” Huh, wat, wie, Levi? Wie is dat dan en wie is Levi zijn mama, waar woont Levi. Al deze vragen spookte door mijn hoofd. “Ja, tuurlijk mag dat schat, maar waar is Levi zijn mama dan?” Nadat Levi zijn moeder zei dat ze het goed vond, stond ik dan met 2 kinderen. Moeten we niet even telefoonnummers uitwisselen? zei ik nog snel.

Heel ongemakkelijk…… Daar ging ik dan met een vreemd kindje naar ons huis.
Super lief hebben ze gespeeld, en op de afgesproken tijd werd hij weer opgehaald door zijn moeder.

Mees zit nu 4 maanden op school en ik moet zeggen, het begint nu te wennen. Mees vind het super leuk als er iemand met ons mee naar huis gaat om te spelen. Waar ik in het begin nog het gevoel had dat ik ze moest ‘entertainen’ gaat het steeds makkelijker. Ook de overdrachtjes mis ik niet meer. Mees kan zelf goed vertellen wat ze gedaan hadden en met wie hij gespeeld heeft.

Hoe vonden jullie de overgang van het kinderdagverblijf naar school? Hebben jullie ook ongemakkelijke situaties meegemaakt? Laat het ons weten !

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien ook leuk om te lezen?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *