Vermaak onderweg naar de vakantiebestemming

Ik vind het altijd een heel ding, lang in de auto met kinderen. Vooral die twee bewegelijke stuiterballen van mij. Jaja die vragen al op het moment wanneer we de snelweg opdraaien of we er al bijna zijn haha.

Ja het is soms een hele uitdaging maar we hebben er wat op gevonden, met de juiste spelletjes en activiteiten kun je ervoor zorgen dat de tijd vliegt en dat iedereen onderweg plezier heeft. Met oog op de zomervakantie en er dus weer veel gezinnen in de auto zitten, delen we graag onze leuke en vermakelijke tips om je kinderen bezig te houden tijdens de rit. 

Dus maak je klaar om de kilometers voorbij te zien vliegen terwijl de lach en opwinding van je kinderen de auto vult!

1. Woordassociatie:

Dit spelletje bevordert de creativiteit en taalvaardigheid van kinderen. Een persoon begint met het noemen van een woord, zoals “hond”. Het volgende kind moet dan een woord noemen dat begint met de laatste letter van het vorige woord, zoals “deur”. Ga zo door en kijk hoe lang je de ketting van woorden kunt maken. Het kan hilarische en verrassende combinaties opleveren!

2. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet:

Dit spelletje is perfect om de observatievaardigheden van kinderen te testen. Een persoon begint door te zeggen: “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en de kleur is…” en noemt een kleur, zoals blauw. De anderen moeten dan raden welk voorwerp in de auto die kleur heeft. Degene die het juiste voorwerp raadt, mag de volgende ronde beginnen.

3. Verhalenverteller:

Laat de verbeelding van je kinderen de vrije loop met dit creatieve spel. Een persoon begint een verhaal met een zin, bijvoorbeeld: “Er was eens een kleine beer die de wereld wilde ontdekken.” Vervolgens gaat het volgende kind verder met het verhaal door nog een zin toe te voegen. Ga zo door totdat jullie een uniek en avontuurlijk verhaal hebben gecreëerd.

4. Raden maar!

Dit spelletje draait om het raden van objecten. Een persoon denkt aan een object en geeft hints zoals de kleur, vorm, of waar het voor wordt gebruikt. De anderen proberen te raden wat het is. Het kind dat het object correct raadt, mag de volgende ronde raden.

5. Auto bingo

Succes gegarandeerd, autobingo! Deze game is super leuk om te spelen, plaatjes met alles wat je onderweg tegen kan komen. Als prijs kun je een klein cadeautje geven of de eeuwige roem natuurlijk! Je bestelt hem hier: klik hier

Maar ook deze autotafel voorzien van allerlei kleurgerei en tablethouder is ideaal! Je bestelt hem hier: klik hier.

Tussendoor even een filmpje aan op de tablet en de reis vliegt voorbij! 

Daarnaast ben je nog verantwoord bezig, want het is niet alleen eindeloos vermaak maar ook stimuleer je de creativiteit, observatievaardigheden en taalontwikkeling van je kinderen. Dan is dat filmpje helemaal dik verdiend toch 😉 !!! 

Dus, ga jij straks op vakantie naar een verre bestemming, vergeet dan niet om deze spelletjes toe te voegen aan je reisrepertoire. Veel plezier en een goede veilige reis!

Fijne zomervakantie allemaal! ❤️ 

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien ook leuk om te lezen?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *