Mommy Friend - 2e kindje

Wat ik bij de 2e anders doe

Het is een cliché maar waar. Bij de 2e doe je de dingen echt anders dan bij nummer 1. Vandaag vertel ik wat ik anders doe. Herkennen moeders dit of heb je hele andere dingen die je anders doet? Deel ze onderaan de pagina !

Bij mijn zoon (de oudste) vond ik zelf dat ik alles goed deed, nu ik ook moeder ben van mijn dochter denk ik terug en doe ik sommige dingen echt zo anders dan bij mn zoon! (En het voelt allebei goed :), ook niet onbelangrijk)

Wat ik anders doe

Het kamertje was veel later klaar

Bij mn zoon was alles met 20 weken al klaar, besteld en wel. Hij kreeg een mooie muurschildering en het mooiste bedje wat we konden vinden. Bij mn dochter was alles echt veel later klaar… geen muurschildering maar een sticker, en het bedje waar mn zoon in sliep, sliep hij nog in, dus voor mn dochter kochten we een goedkoop bedje voor de tussentijd. Als mn zoon dan in een peuterbedje kon, kreeg zij het ‘dure’ ledikant. Alhoewel dat was het plan. Echter was mn dochter een bijter en mn zoon niet, dus besloten we dat we het dure bedje mooi wilde houden voor de verkoop. En daarbij sliep mn dochter bij ons in bed maar dat wisten we van te voren niet. Maar daar kom ik later op terug :).

Kraampakket

Waar ik bij mn zoon erachter kwam dat ik veeeeel te laat was met het kraampakket bestellen (wist ik veel) was deze bij mn dochter wel op tijd in huis !

Verschonen ? Beneden

Bij mn zoon gingen we voor elke luier naar boven, naar de commode. Bij mn dochter? Een aankleedkussen extra gekocht en de luiers werden beneden verschoond. Hoezo heb ik bij mn zoon een commode aangeschaft? Dit was veel makkelijker zo! Gemak dient de mens, en zeker met 2 kleine kinderen.

Badderen

Mn zoon ging volgens het boekje om de dag in bad. Bij mn dochter was het echt zoeken naar de juiste tijd. Ik was van s’morgens vroeg tot s’avonds laat alleen, en met een baby en een kind van 2,5 wist ik niet waar ik de tijd vandaan moest halen om overdag mn baby in badje te doen (en mn zoon van 2,5 die mee hielp was 1 keer maar nooit meer!). Als mn man s’avonds thuis kwam en we gegeten hadden ging de oudste al naar bed en kon ze ook niet in bad… HELP! Tot ik op een dag besefte dat ze al 5 dagen niet in bad was geweest (schaam schaam) heb ik mn zoon achter de tv gezet (op de slaapkamer), mn dochter in bad en hupsa, hoezo had ik dit niet eerder bedacht????

De shoots

Waar ik bij de oudste een zwangerschapsfotoshoot cadeau had gekregen, hebben we bij mn dochter juist gekozen om een newborn shoot te doen, zo schattig een kleine baby met een grote broer erbij! De foto’s hangen boven de bank 🙂

Geboortekaartjes

Waar bij de 1e de hele familie inclusief kennissen een kaartje kregen, hebben we bij de 2e dit echt beperkt tot de meest close familieleden, degene die ook echt op bezoek kwamen. De nicht van mn moeder viel daar bij de 2e dus niet meer onder.

Pyjama’s

Voor mn zoon had ik allemaal schattige pyjama’s gekocht (maat 62), nou die kwamen er bij nummer 2 echt niet meer in, ze sliep toch in d’r kleertjes. Daarbij was het hoogzomer toen ze maat 74 had dus d’r eerste pyjama was maat 80 🙂

De box

Zo-snel-mogelijk-de-deur-uit….. Zodra het maar even kon heb ik de box opgeruimd, wat een ruimte neemt dat toch in beslag, en met al het speelgoed van mn zoon kon ik de ruimte goed gebruiken 🙂

Schermtijd

Automatisch zat mn dochter echt veel eerder al tv te kijken dan mn zoon…

Huishouden

Waar ik bij de 1e genoeg tijd had voor het huishouden, heb ik geen idee wanneer ik dat nu zou moeten doen. Vacature huishoudelijk hulp staat open!

In bed nemen

Bij mn zoon zei ik altijd; mijn kinderen komen niet bij mij in bed…. daar ben ik toch keihard op terug gekomen. Zoals jullie eerder in een blog konden lezen is mn dochter een huilbaby. Dus al gauw lag ze bij ons in bed. Op die manier kreeg iedereen de meeste slaap.

Aan tafel eten

Ja, bij de 1e aten we alle maaltijden aan tafel. Met nummer 2 hebben we een mooi tafeltje voor de tv staan waar hun eten.  Hier moeten we echt wat aan veranderen…. Goed voornemen; terug aan tafel!

Bezoekjes verloskundige

Bij de 1e ging manlief trouw mee naar alle afspraken bij de verloskundige. Bij nummer 2 is hij welgeteld 0 keer mee geweest. Bij de echo’s was hij gelukkig wel mee!

Flesjes

Bij de 1e hebben we serieus 3 maanden bijgehouden hoeveel hij dronk.. hahaha gekkenwerk natuurlijk. Bij nr 2 deden we dit alleen in de kraamweek.

Speentjes uitkoken

Als het speentje nieuw was –> uitkoken, viel hij op de grond –> uitkoken (ja serieus bij 6 maanden deden we dat NOG!) Bij nr 2 niet, was het speentje gevallen ? Kraanwater hielp prima.

Gelukkig zijn er ook genoeg dingen die we wel hetzelfde deden!!!

De 1e nacht

De wekker zetten voor een flesje, gelukkig deden we dit alleen op nacht 1.

Ademt ze nog wel?

1000x Boven het wiegje hangen, ademt ze nog wel? Ja, ook bij nr 2 deden we dit!

Echo’s

Niks is mooier dan dat kleine wondertje in je buik bekijken, dus ook bij nr 2 deden we alle mogelijke echo’s incl de 3d echo, prachtig!

Foto’s

Ik geloof dat ik 1 van de weinige ben die dit doet, maar ik maak evenveel foto’s van de 2e, en vul net zo veel boekjes in. Zo leuk om terug te lezen wanneer ze haar 1e stapjes zette enzo.

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Leuk om te lezen Kaar 😀. Al hebben wij nog geen 2de ben ik heel benieuwd hoe ik dan ben. Gelukkig kreeg ik wel een kaartje van Nova 😀

Misschien ook leuk om te lezen?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Leuk om te lezen Kaar 😀. Al hebben wij nog geen 2de ben ik heel benieuwd hoe ik dan ben. Gelukkig kreeg ik wel een kaartje van Nova 😀