Mommy Friends - zindelijk

Zindelijk worden

Zindelijk worden

Vanaf 18 maanden krijgen kinderen controle over hun sluitspier, gemiddeld zijn kinderen tussen de 2 en 3 jaar zindelijk overdag. Om ook de nacht droog te zijn, duurt dat meestal nog een half jaar tot een jaar.

Elk kind is uniek en bewandeld zijn eigen pad! Sommige kinderen zijn wat sneller en anderen hebben weer wat meer tijd nodig. Meisjes zijn over het algemeen ook iets sneller zindelijk dan jongens. Maak jij je zorgen betreft zindelijkheid neem dan contact op met het consultatiebureau.  Zindelijkheid is wat ons betreft niet te sturen, je kunt kinderen niet zindelijk maken. Belangrijk is dat je kind interesse heeft in zindelijkheid en er aan toe is.  Je kunt je kind wel helpen om het zindelijk worden interessanter te maken. Hiervoor hebben wij wat tips!  1. Koop samen met je zoon of dochter een potje.
Er zijn veel verschillende soorten potjes. Het maakt niet uit welke je neemt. Het is leuk voor je kind om een potje te hebben wat hij of zij leuk vind. Bijvoorbeeld een thema of zijn of haar lievelings kleur of superheld. 2.  Introduceer het potje.
Vertel erover. Er zijn vele verschillende soorten voorlees boekjes die gaan over zindelijkheid.
Klik op de boekjes voor meer informatie.


Bumba op het Potje

Hoera, ik ga op het potje. Inclusief poster en stickers.

Op je potje, Konijn

3. Zorg dat het potje zichtbaar is.
Zet het potje in de hoek van de huiskamer dat het in het zicht is van je kind. Hierdoor wordt hij of zij regelmatig herinnerd aan het potje. Ook kan je het potje snel bereiken wanneer je kind aangeeft te moeten plassen. Is het mooi weer en spelen jullie in de tuin, neem dan het potje mee de tuin in.  4. Stickers plakken op het potje of schema.
Maak een schema met hokjes waar je kind na elk plasje een stickertje op mag plakken. Je kunt ook de stickers op het potje laten plakken, ook leuk!  5. Kleine cadeautjes voor de grote boodschap.
Wanneer je kind een grote boodschap op het potje heeft gedaan, wat best spannend is, kun je dit extra belonen met een klein cadeautje. In de goedkopere winkels zoals action, kruitvat of dumpstore, vind je kleinigheidjes voor een klein prikkie. Pak ze leuk in en klaar ben je.  6. Laat je kind met jou meegaan naar het toilet.
Ja, daar gaat je rustige plekje 😉 maar het kan sommige kinderen heel erg helpen. Door mamma of pappa naar de wc te zien gaan willen zij dit gedrag kopiëren en dit ook doen. Er zijn kinderen die het potje overslaan en gelijk op de wc willen gaan zitten. Een brilverkleiner is dan aan te raden. Klik op de afbeelding om naar de verkoopsite te gaan.


7. Luierbroekjes en een onderbroek aan. Hierdoor kan je kleine zich al echt groot voelen en zelf zijn of haar luier en onderbroek uit doen als hij of zij moet plassen. Ook erg handig als je helpt, dit gaat sneller dan een luier en een romper.  8. Geef complimenten; een applaus en een trotse mamma maken het helemaal compleet.

Wanneer was jou kleine zindelijk? 

Heb je nog andere tips?  Deel ze dan zeker onderaan de pagina!

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Mijn oudste van 4,5 is nog steeds niet zindelijk snachts.. Weet ook niet zo goed hoe ik dat voor elkaar krijg… Mijn jongste is net 2 en vindt het heel leuk om te plassen op het potje.. Hopelijk snel geen luiers meer nodig.

Misschien ook leuk om te lezen?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Mijn oudste van 4,5 is nog steeds niet zindelijk snachts.. Weet ook niet zo goed hoe ik dat voor elkaar krijg… Mijn jongste is net 2 en vindt het heel leuk om te plassen op het potje.. Hopelijk snel geen luiers meer nodig.