Zombie handen van bladerdeeg

Halloween is natuurlijk ook de uitgelezen kans om allemaal leuke spooky hapjes te maken. Dit geeft een feestje meteen een mooie dosis griezeligheid. En ik maakte deze zombie handen van bladerdeeg.

Bladerdeeg bied zoveel mogelijkheden qua smaken en vormen. Ik ben er gek op, dit is toch al een feestje om te zien?! En eten doe je toch eigenlijk ook met je ogen.

Wat heb je nodig ?

4 plakjes bladerdeeg

100 gram chorizo, fijn geraspt

30 gram geraspte kaas

Bakje kruidenkaas

Stappenplan voor 4 zombie handen van bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 200 graden, en bekleed een bakplaat met bakpapier.

En laat ondertussen ook de plakjes bladerdeeg ontdooien.

Ik maakte een papieren mal, door het handje van mijn dochter over te trekken.

Deze paste nog precies binnen het plakje bladerdeeg.

Leg de mal op het bladerdeeg, en snijd deze uit met een mesje.

Leg de bladerdeeg handen op de bakplaat.

En smeer nu een goede laag kruidenkaas over de handen.

Hierboven op mag de geraspte chorizo.

Door de chorizo te raspen krijg je een heel tof “vlees achtig en bloederig” effect.

Bestrooi de handen met de geraspte kaas.

Bak de zombie handen in de oven af voor ongeveer 12-15 minuten tot ze mooi goud bruin zijn.

Maak er een smakelijk Halloween feest van !

Buon appetito lieve mensen 

Liefs Rosa

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien ook leuk om te lezen?

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *