Zombie handen van bladerdeeg
Halloween is natuurlijk ook de uitgelezen kans om allemaal leuke spooky hapjes te maken. Dit geeft een feestje meteen een mooie dosis griezeligheid. En ik maakte deze zombie handen van bladerdeeg.
Bladerdeeg bied zoveel mogelijkheden qua smaken en vormen. Ik ben er gek op, dit is toch al een feestje om te zien?! En eten doe je toch eigenlijk ook met je ogen.
Wat heb je nodig ?
4 plakjes bladerdeeg
100 gram chorizo, fijn geraspt
30 gram geraspte kaas
Bakje kruidenkaas
Stappenplan voor 4 zombie handen van bladerdeeg
Verwarm de oven voor op 200 graden, en bekleed een bakplaat met bakpapier.
En laat ondertussen ook de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Ik maakte een papieren mal, door het handje van mijn dochter over te trekken.
Deze paste nog precies binnen het plakje bladerdeeg.
Leg de mal op het bladerdeeg, en snijd deze uit met een mesje.
Leg de bladerdeeg handen op de bakplaat.
En smeer nu een goede laag kruidenkaas over de handen.
Hierboven op mag de geraspte chorizo.
Door de chorizo te raspen krijg je een heel tof “vlees achtig en bloederig” effect.
Bestrooi de handen met de geraspte kaas.
Bak de zombie handen in de oven af voor ongeveer 12-15 minuten tot ze mooi goud bruin zijn.
Maak er een smakelijk Halloween feest van !
Buon appetito lieve mensen
Liefs Rosa
Heel leuk idee! Bedankt om te delen!
❤️🫶🏼 dankje wel voor je reactie 😃