Bladerdeeg rondjes met rode pesto.
Als echte Bourgondiër heb ik altijd iets in huis om binnen een mum van tijd een lekker hapje op tafel te kunnen zetten wanneer er familie of vrienden langs komen.
Je gaat bij mij niet met een lege maag de deur uit.
En waar liefde de tafel dekt, smaakt eten het best.
Dus laten we die lieve familieleden en vrienden wat lekkers gaan voorschotelen.
Wat heb je nodig?
(Homemade) Rode pesto (klik hier voor het recept)
1 verse bladerdeeg rol
4 plakjes parmaham
40 gram parmezaanse kaas
Stappenplan bladerdeeg rondjes met rode pesto
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Haal alvast het bladerdeeg uit de koelkast, en laat het op kamertemperatuur komen.
Rol het bladerdeeg uit, en verdeel de rode pesto over het bladerdeeg.
Rasp de Parmezaanse kaas, en strooi deze over de pesto.
Leg de plakjes Parmaham in de breedte van het bladerdeeg.
En rol het bladerdeeg op.
Snijd nu met een scherp mes de rol in plakjes van ongeveer 2 centimeter en leg de plakjes op een bakplaat met bakpapier.
Druk een beetje plat met bijvoorbeeld een lepel.
En smeer de plekjes in met melk of ei.
Bak de bladerdeeg rondjes af in de oven voor ongeveer 15 tot 20 minuten, tot ze mooi goudbruin zijn.
Zo staat er binnen een half uur een superleuk hapje op tafel.
En dit is ongelofelijk eenvoudig.
Op het tiktok account van Mommy Friends laat ik zien hoe je deze bladerdeeg rondjes maakt. Hier kun je het filmpje vinden 🙂
Buon appetito lieve mensen
Liefs Rosa 💜
Reacties